Hıristiyan alemi nasıl ki,İslamiyet’in dini bayramlarına müdahil değilse  bizler de Hıristiyan aleminin bayramına Noel’e dahil değiliz.
Noel adında ki bayram Hz. İsa’nın doğum anısına 24 Aralık gününde kutlanılan dini bir bayramdır.
Diğer kültürler ,bizim dini bayramlarımıza nasıl saygı duyuyorsa, bizler de sadece Hıristiyan dinindekilerin “Noel’’ bayramlarına saygı duyuyoruz.
Yeni yıla birkaç gün kala Noel kutlaması; bizlerin yeni yıla, yeni umutlarla gireceğimiz iyi dileklerimizin keyfini yaşamamıza engel olmamalı.
İslam, Hıristiyan, Musevi, Yahudi, Zerdüştilik, Aztek, Budızım, Taoizm ve diğer dinlerde de bilindiği gibi; 31 Aralık’ın son gecesi koca bir yılın sona erip yeni yılın başladığı, “Yılbaşıdır.”
Yeni yılın başlaması;yeni umutlar, yeni güzel dileklerle insanlığın birbirine iyilik temennilerini bildirdiği Yılbaşı gecesidir.
Çam Ağacı:
Selvi boyu ile uzun ömrü timsal eden yeşil yaprakları dört mevsimde canlı kalan ve yaprakları dökülmeyen bir ağaç.
‘’Yılbaşı Ağacı’’geleneğinin ilk olarak;eski Pagan adetlerinden başladığı bazı yazılı kaynaklarda bulunmaktadır.
Yılbaşı ağacı olarak ise; kuzey Avrupa’dan Hıristiyan ve dünya ülkelerine dağılmış.Hatta bazı tarihçi- araştırmacılara göre; eski Türkler, çocuklarının uzun yıllarca  yaşaması ve  uzun ömürlü olabilmesi için çam ağaçlarına önem verip, evlerinin bahçesine dikip, süslediklerini de söylemekteler.
Sıkıntılarla dolu, kanlı katliamlarla geçirdiğimiz bir yılı geride bırakıyoruz diye sevinirken; bazılarının ısrarla yeni yıla umut yatırımı hayallerimizi  bile tutsak etmek istediklerini görüyoruz.
’’Yılbaşı demek Noel demektir.Yılbaşı ağacı süslemek günahtır.” Söylemleriyle yarınlara huzurla uyanacağımız güneş ihtimalini bile zifiri karanlıklarına çekmek istiyorlar.
Yılbaşı ağacı süslenir veya süslenmez o kişinin isteğidir. Ancak yılbaşı gecesini mutlu, iyi dileklerle kutlayıp, uzun bir yıla keyifle girmenin Hıristiyan dini ile hiçbir alakası yoktur,olamaz.
Yeni yıl,hepimizin tüm dünyanın yeni yılıdır.!
Sanki;
Ülkemizde çok sıkıntıyı halletmişiz de;
Kadına şiddet önlenmiş, uyuşturucu maddeleriyle gençlik tükenmiyormuş,
Sosyo-ekonomi olağanüstüymüş,
İşsizlik önlenmiş,emeklinin yüzü gülüyormuş da;tek sorunumuz ’Yılbaşı Ağacı’’nın süslenip,süslenmemesi kalmış.
Sanki;
Hıristiyan insanların ürettikleri,markaları almıyor,onlara ait  hiçbir şeyi kullanmıyoruz da; tek onlara ait olduğunu iddia ettiğimiz; Yılbaşı  ağacını süslemeye takılı kalmışız.!
Kim ne derse desin; yeni bir yıla girmenin, yeniliğini, huzurunu yaşamak çok güzel. Yeni yılın ilk ayına, ilk haftasına, yeni güne, ilk adımı, ilk neşe ile heyecanla güzel hayallerimizi ertelemeden gönülden mutluluğu yaşayacağımız; tüm insanlığın sevgi yılı 2016  kutlu olsun.