Herkese selamlar,

Pastalar özel günlerimizin vazgeçilmez tatlarıdır. Kutlamalar da ağzımız tatlı olsun diye mutlaka bir pasta ile güne güzel bir lezzet katmak isteriz.Ev de yaptığımız pastalar ise hem daha özel hemde daha güzeldir. Bazen pratik acele hazırladığımız bir kek ile süslediğimiz ve sevdiklerimizle paylaştığımız pastalarımız her diliminde sevgi barındırır. Bugün sizlere rahatlıkla yapabileceğiniz güzel bir muzlu pasta yapacağız. Ellerinize sevginizi katacağınız pastanızı bügünlerde kutlamayı düşündüğünüz özel bir gününüz varsa işte sizler için enfes bir lezzet .. haydi buyrun..

MALZEMELER:

PANDİSPANYASI İÇİN:

4 adet yumurta (oda ısısında)

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı (ajda)ılık süt

1 yemek kaşığı zeytinyağ

1 fiske tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

1 paket vanilya

3 dolu tatlı kaşığı kakao

1 su bardağı + 1 orta boy kahve fincanı un (elenmiş)

KREMASI:

3 su bardağı süt

2 dilim limon kabuğu

3 yemek kaşığı mısır nişastası

5 yemek kaşığı (tepeleme) toz şeker

2 adet yumurta sarısı

1 paket vanilya

1 dolu tatlı kaşığı tereyağ

2 dolu yemek kaşığı fındık kırığı

2 adet muz (büyük)

KREMANIN YAPILIŞI:

Küçük bir tencereye sütü ve 2 dilim limon kabuğunu alın ve orta ateşte ısıtmaya başlayın.

Nişasta,yumurta sarıları ve şekeri bir kase içerisinde karıştırın.

Kaynamaya başlayan sütün içinden limon kabuklarını çıkararak nişastalı karışımı yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.

Krema koyulaşarak ağırlaşınca ateşten indirin ve tereyağ,vanilyayı ekleyerek tekrar hızlıca karıştırın ve soğumaya bırakın.

PANDİSPANYA YAPILIŞI:

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayrı kaselere ayırın.

Yumurta beyazlarını mikser ile çırpmaya başlayın ve bir fiske tuzunu ekleyin.

Yumurta beyazları kar halini almaya başlarken yavaş yavaş şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin.

Şekeri eriyince sütü ve zeytinyağını ilave edin.

Karışıma birer birer yumurta sarılarını ekleyerek çırpmaya devam edin.

Un,kakao,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek bir el çırpıcısı ile azar azar ekleyerek karıştırın.

En son limon kabuğu rendesini ekleyin ve tamamen karışmış olduklarından emin olun.

Fırın tepsinize yağlı kağıt sererek kağıdı yumuşak bir margarin ile yağlayın ve hafif un serpin.(Pandispanyanın rahat çıkmasını sağlayacaktır.)

Hamur karışımını eşit olacak şekilde tepsiye boşaltın ve tepsiyi tezgaha vurarak havasının çıkmasını sağlayın.

175 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Fırınınızı kapattıktan sonra fırın kapağının arasına bir tahta kaşık koyarak aralayın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

10 dakika fırında ılınan pandispanyayı çıkarın ve üzerine bir yağlı kağıt serin.ve iyice soğumasını bekleyin.

Soğuyan kremanızı pandispanyanın üzerine sürün ve fındık kırıklarını serpin.

Muzları ayıklayın ve bütün olarak alt kenara yerleştirin.

Sıkı bir şekilde pandispanyayı rulo sarmaya başlayın.Bir müddet kağıdıyla birlikte bekletin ve daha sonra kağıdından çıkarın.

Servis tabağına aldıktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakın.

İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Dilimliyerek ikrama sunabilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...