MALZEMELER:

1 su bardağı mısır unu

1/2 su bardağı irmik

1,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı süt + 1 su bardağı su

125 gr tereyağ + 1 yemek kaşığı fındık yağ

2 yemek kaşığı fıstık tozu (tepeleme)

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:

Antep fıstığı taneleri ve tozu

YAPILIŞI:

Derin bir kasede süt,su ve şekeri karıştırın.Ve bir kenarda bekletin.

Tencereye tereyağını alın ve eritin.

Mısır unu ve irmiği karıştırın.Eriyen tereyağına ekleyerek kavurmaya başlayın.

Kısık ateşte kavurmaya devam edin.Hafif pembe renk olacaktır.

Bu aşama da fıstık tozunu ekleyin ve karıştırın.

Fındık yağını ekleyerek helvanın biraz gevşemesini sağlayın.

Süt,su ve şeker karışımını yavaş yavaş ilave ederek kapağını kapatın ve kısık ateşte helvanın şerbetini çekmesini sağlayın.

Şerbetini çeken helvanızı ateşten indirin ve ılımasını bekleyin.

Zevkinize göre servis tabağına sunumunu yapın ve üzerini fıstık ile süsleyin.

Afiyet olsun...