Merhabalar,

Türk Mutfağında hemen herkesin her çeşidini çok severek tükettiği yemeklerden biri de ''KÖFTE'lerdir.

Büyük küçük köfte dendiğinde sofralarda iştahla yenir.

Bir çok çeşidi bulunan köftelerin en çok tüketileni de sanırım ızgara ve mangal da pişirilen köftelerdir.Hele yanında patates kızartması,közlenmiş biber ve domates varsa yada sumaklı soğan ile lezzetine lezzet katar.

Havaların ısınmasıyla piknik sezonu açılmaya başladığı şu günlerde mangallar yanacağı için güzel bir mangal köfte hazırlıyalım.

Haydi buyrun tarifimize:

MALZEMELER:

400 gr dana döş kıyma (tek çekim)

100 gr kuyruk yağı

1 ad.büyük kuru soğan

1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı

5 dal maydanoz

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı karbonat + üzerine 2-3 damla limon suyu

YAPILIŞI:

Kuru soğanı bir bıçak yardımıyla çok küçük olacak şekilde doğrayın.

Maydanozları da ince ince doğrayın.

Bir kase içerisine kıymayı,çok ince kestiğiniz kuyruk yağını,soğanları,maydanozu,ufalanmış ekmek kırıntılarını,tuz ve baharatları ilave ederek 10 dakika yoğurun.

Ara ara elinizi ıslatarak yoğurun.

Köfte ne kadar çok yoğurulursa o kadar güzel ve lezzetli olacaktır.

İster yuvarlak ister oval şekiller verin ve bir tabağa dizerek buzdolabında 1/2 saat dinlendirin.

Mangalın üzerine kuyruk yağı sürerek köftelerinizi dizin ve pişirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..