Merhabalar,

Mantar sevenler için hem çabuk hem lezzetli hemde kolay bir tarifimiz var.

Mantarı genellikle tavuk ve et yemeklerinin yanında yada üzeri kaşar peyniri ile ızgara da pişiririz.

Bu sefer daha bir doyurucu ve mantarın tadını alacağınız ,ayrıca köfte ile birleşince damak çatlatan bir lezzetle tadacaksınız.,

Mantar boyutlarını biraz büyükçe seçerseniz çok daha iyi olacaktır.

Buyrun tarifimize:

MALZEMELER:

KÖFTE İÇİN:

300 gr dana kıyma

1 adet küçük kuru soğan

Tuz

Karabiber

Kekik

Kimyon

30-33 adet büyük boy mantar

1 çorba kasesi kaşar rendesi

YAPILIŞI:

Kıymayı bir kaseye alın.

Kuru soğanı rendeleyin ve ekleyin.

Tuz ve baharatlarını ilave ederek yoğurun.

Mantarları yıkamadan silin ve kabuklarını soyun.

Orta kısmını çıkarın.

Köfteleri top haline getirerek mantarların içlerine yerleştirin.

Fırın tepsisine dizin.

180 derece de ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Fırından çıkarın ve hepsinin üzerine kaşar peyniri rendesi yerleştirin.

Tekrar fırına vererek 5 dakika daha kaşar peynirinin erimesi için bekletin.

Şimdi servis zamanı..hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...