MALZEMELER;

(Dikdörtgen borcam için)
3 Adet hazır yufka

İÇ MALZEMESİ:
350 gr dana kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet büyük domates
2 adet acı sivri biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

ÜZERİNE:
1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

YAPILIŞI:
Kıymayı bir tavaya alarak zeytinyağ ilavesiyle kavurmaya başlayın.
Kuru soğanları ve biberleri ayıklıyarak robotta ufaltın. (Püre haline gelmiyecek şekilde)
Kavrulmakta olan kıymaya ekleyin. Domatesi de robotta küçültün ve ilave edin. Tuz ve karabiberini ekleyerek ateşten indirin.
Yufkaları üst üste koyarak ortadan ikiye kesin.
Alt kısmına kıyma karışımını yerleştirin ve sıkıca rulo halinde sarın. Diğer parçayı da aynı şeklide hazırlayın. İki parmak kalınlığında kesin.
Dikdörtgen borcama kestiğiniz parçaları dikine yerleştirin. Borcama tam gelecektir.
185 derece de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan yemeğiniz üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
Tereyağını bir
tavada eritin ve kırmızı biber ile karıştırın.Yoğurdun üzerine servis edin.

Afiyet olsun.