MALZEMELER:
3,5 su bardağı un
1 paket instant maya
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 kahve fincanı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
İÇ HARCI:
300 gr dana kıyma
2 ad kuru soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 demet ince doğranmış maydanoz
1 ad kapya biberi
tuz + karabiber + kırmızı biber
YAPILIŞI:
Hamur yoğurma kabına unu eleyerek yerleştirin. Ortasını havuz şeklinde açın ve mayayı, üzerine şekeri ve ılık suyu ekleyerek mayanın kabarmasını sağlayın. Maya kabardıktan sonra azar azar su ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edin. Hamurunuzun üzerini örterek sıcak bir ortamda iki katına çıkmasını bekleyin.
Bu arada iç harcını hazırlayın. Soğanları çok ince doğrayın, kıyma ile karıştırın. Diğer malzemelerini de ekleyerek tekrar karıştırın. Avuç içine aldığınız su ile kıymanın yumuşak olmasını sağlayın. Takribi 2 kahve fincanı su alacaktır. Kıymanız gevşek olsun.
Mayalanan hamuru tezgahınıza alın ve bezelere ayırın. Büyüklüklerini pişireceğiniz tepsinize göre ayarlayın. Çok kalın olmayan hamurlar açın, şeklini verin ve kıyma harcını yerleştirin.
180 derece de ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin.
Bu malzemeler ile istediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.