MALZEMELER:

5 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı toz badem

2 adet yumurta sarısı

3 yemek kaşığı tereyağ

1 paket vanilyalı dolgu kreması (paket üzerindeki tarifi uygulayın.)

1 paket vanilya

2 paket hazır rulo pasta (biri çilekli biri çikolatalı)

ÜZERİNE:

1 paket çikolatalı tatlı sos(pişirmeden çırpılarak hazırlanan)

1 su bardağı süt

YAPILIŞI;

İçine yerleştireceğiniz keşkülü hazırlamakla başlayalım. Bir tencereye toz şekeri ve 4 su bardağı sütü alarak orta ateşte ısıtmaya başlayın. Kalan 1 su bardağı sütü bir kaseye boşaltın ve un, nişasta, yumurta sarıları ile çırpın. Kaynamaya başlayan süte yavaş yavaş ekleyerek hızlıca karıştırın. Badem tozunu ve vanilyayı da ekleyin. Keşkül koyu bir kıvama gelince ateşten indirin ve tereyağ ilavesiyle 15 dakika mikserle çırpın. Ayrı bir kasede dolgu kremasını paket üzerindeki tarife göre çırpın ve keşküle ekleyerek karıştırın.Ve soğumaya bırakın.

Yuvarlak cam bir kaseyi (24cm.lik) streç'le kaplayın.

Rulo pastaları bir parmak kalınlığında dilimleyin.4-5 tanesini üzerini kapatmak için ayırın. Diğerlerini kasenin alt ve yanlarına yan yana yerleştirin.Orta boşluğa hazırladığınız ve soğuttuğunuz keşkülü boşaltın.Ayırdığınız pasta dilimleri ile üstünü kapatın ve streçle örtün.En az 3 saat buzdolabında bekletin.Tavsiyem bir gece önceden hazırlamanız.

Üstüne dökeceğiniz sos ise pişirmeden sadece çırparak hazırlanan bir sos.

Bir kaseye poşetin tamamını boşaltın .1 su bardağı soğuk süt ekleyerek ister el çırpıcısı ile isterseniz mikserle çırparak koyulaştırın.

Buzdolabında beklettiğiniz pastanıza sosunu boşaltın. Kendiliğinden sos etrafını sarsın. Üzerini çikolata toplar ve çakıltaşı çikolatalarla süsleyin.

Afiyet olsun. Sevgiyle..