Merhabalar,

Kurabiyeler, evimize yayılan mis gibi kokusu ile bizleri çocukluğumuza götürür.

Hiç düşündünüz mü, kurabiye nasıl çıkmıştır tarihi nedir diye?

M.S 700 yıllarında kurabiyeler bir nevi termometre görevi görmekteydi. Ekmekler fırına verilmeden önce fırın ısısını kontrol etmek amaçlı hazırlanan kurabiyeler yapılmaya başlanmıştır.

Sonrasında 17. ve 18. yüzyıllar da sürekli olarak değişik şekillerde ve tatlar da hazırlanarak pişirilerek günümüze kadar gelmiş bulunmaktadır.

Günümüz de bir çok değişik malzeme kullanılarak pişirilen ''KURABİYELER'' evlerimizin neredeyse olmazsa olmazı gibidir. Kendilerine has kutularında uzun saklama ömürleri nedeniyle ,ani gelen misafirlere hem kahvenin yanında hem de çayın yanında ikram edebilmemiz için bizlere imdadına yetişmektedir.

Bugün ki kurabiye tarifimiz içi kayısı dolgulu olan bir tarif..haydi buyrun..

MALZEMELER:

250 gr yumuşak margarin

1 su bardağı pudra şekeri

1 ad yumurta

1 tatlı kaşığı limon esansı

2 yemek kaşığı mısır nişastası

3 su bardağı un 

1/2 su bardağı un ile de hamuru toparlayın

İÇ MALZEMESİ:

500 gr kuru kayısı

1 kahve fincanı pudra şekeri

1/2 kahve fincanı kaynattığınız kayısının suyu

1 su bardağı irice doğranmış ceviz

HAMURUN YAPILIŞI:

Yumuşak yağ ve pudra şekerini bir cam kase içerisinde krema kıvamında karıştırın.

Sırasıyla diğer malzemelerini ekleyerek yoğurun.

1/2 su bardağı unu tezgaha serperek hamuru toparlayın ve 1/2 saat dinlendirin.

Bu arada içine koyacağınız kayısıları hazırlıyabilirsiniz.

Kuru kayısıları küçük bir kase içerisine alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin kaynatın.

Yumuşayan kayısıları rondoya alın ve suyundan ekleyerek püre haline getirin.

Bir kaseye boşaltın ve pudra şekeri ile cevizi ilave ederek karıştırın.

İç malzememiz hazır ,şimdi kurabiyelerimizin yapımına geçebiliriz.

Hamuru iki parçaya ayırın ve streç arasında yarım santim kalınlığında açarak kare bisküvi kalıpları ile keserek şekil verin.

Kare hamurların orta kısımlarına kayısı püresini yerleştirin,sağ ve sol uçlarını ortada birleştirin.

Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve kurabiyeleri yerleştirin.

175 derece de ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin ve hemen fırından çıkararak soğutun.

Üzerine pudra şekeri serperek servis tabağına yerleştirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...