Merhabalar,

Kadayıf hemen hepimizin çok sık kullandığı ve genellikle tatlı olarak bildiği bir yiyecektir.Bol fıstıklı yada cevizli olarak tatlısı hepimizin evinde pişer.

Fakat kadayıf bir çok tatlı ve böreklerde değişik tariflerle kullanılmaktadır.

İki çeşit un (Çorum Kırma Un ve Trakya Kırma Un), su ve süt karışımının boza kıvamındaki karışımının saç üzerinde pişirilmesi sonucu kadayıf ortaya çıkar.

Biz bugün kadayıfla tartolet yapacağız.

Bilinen tartolet hamuru yerine kadayıfları çanak şeklinde pişirerek içlerini dolduracağız ve nefis görüntüsü şık bir ikram ortaya çıkacak.

Klasik kadayıf tariflerinden sıkılanlar için ,tarifimizi deneyebilirsiniz.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

KADAYIF ÇANAKLAR İÇİN

200 gr tel kadayıf

80 gr tereyağ

KREMASI:

1,5 su bardağı süt

1/2 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 paket vanilya

40 gr beyaz çikolata

KROKAN;

3 yemek kaşığı toz şeker

1 kahve fincanı su

1 (ajda)çay bardağı fıstık

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:

Antep fıstığı tozu

YAPILIŞI:

Tartolet çanakları hazırlamak için,kadayıfları parçalamadan bütün bırakın.

Tereyağını eritin ve kadayıflarla karıştırın.

Muffin kalıplarına çanak şekli vererek yerleştirin.

180 derece de ısıtılmış fırında pembe renkte pişirin.

KREMASI İÇİN, nişastayı soğuk süt ile karıştırın ve toz şeker ekleyerek orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.

Koyu bir kıvam alan kremayı ateşten indirdikten sonra vanilya ve beyaz çikolatasını ekleyerek 5 dakika mikserde çırpın.

Pütürsüz ve akışkan bir hale getirin.

Ilınınca pişirdiğiniz kadayıf tartolet çanaklarının içine doldurun.

Onlar bir kenarda soğurken üzerini süslemek için krokan'ları yapabilirsiniz.

KROKAN, bir tavaya şekeri ve suyu alarak kısık ateşte tavayı sallayarak şekerin erimesini sağlayın.

Şeker koyulaşıp renk değiştirince fıstıkları irice içine bırakın.

Tezgaha yağlı kağıt serin ve karışımı üzerine boşaltarak düzeltin.

Bu işlemleri yaparken biraz hızlı davranmanız gerekmektedir.

Krokanlar hemen soğuyacaktır.

Sıcakken elinizi değdirmemeye dikkat edin.

Soğuyan krokanlarınızı küçük parçalara ayırarak kadayıf tartoletlerin üzerine yerleştirin.

Biraz toz antep fıstığı serpin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...