Merhabalar,

Havalar soğumaya başladığı bu günlerde kışlık sebze yemekleri de mutfaklar da pişmeye başladı.Bugün ki konuğumuz ''KABAK''

Sağlıklı ve lezzetli oluşu nedeniyle Türk ve Dünya Mutfağın da çeşitli pişirme tekniği ile geniş bir yer bulmuştur.

Faydalarının çok fazla olduğu kabak'ı düzenli ve yeterli miktarlarda tüketildiğinde insan sağlığı açısından öncelikle ''KALP''dostu olarak söylenebilmektedir.

Az yağ bulunması ve kalorisinin düşük olması nedeniyle zayıflamak isteyenler içinde tüketilmesi gereken sebzedir.

Kabağın içinde bulunan magnezyum ve mineraller kemik sağlığı için ve kemik gelişimi konusunda büyük faydalara sahiptir.

Kemik ve eklem rahatsızlıklarına yakalanma riskini kabak tüketerek en aza indirebilirsiniz.

Bu güzel ve faydalı sebze ile gelin bir ''KABAK BEĞENDİ'' hazırlıyalım..

MALZEMELER:

4 adet büyük kabak

İÇ HARCI:

300 gr dana kıyma

1 adet kuru soğan

1 kahve fincanı zeytinyağ

1 adet domates rendesi

Tuz

Karabiber

BAŞAMEL SOS:

1,5 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağ

1,5 su bardağı süt

1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:

Öncelikle kabakları hazırlıyabilirsiniz,kabakların üzerlerini tırtıklı bir bıçakla kazıyın ve uzunlamasına ikiye ayırın.

İç çekirdek kısımlarını bir tatlı kaşığı ile çıkarın.

Kaynayan suyun içine bırakarak hafifçe ve kabakları dağıtmadan haşlayın ve soğuk suya çıkarın süzdürün.

Şimdi iç harcını hazırlamaya başlayalım.

Kuru suğanı küçük doğrayın ve bir tavaya alın.

Zeytinyağ ekleyerek kavurmaya başlayın.

Kavrulan soğanlara kıymayı tuzu ve karabiberi ekleyerek kavurmaya devam edin.

Domates rendesini ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun ve ateşten indirin.

Haşlanan kabakları bir tepsi yada borcama yerleştirerek içlerine kıymalı harcı yerleştirin.

Gelelim başamel sosa;Bir tavaya tereyağını alarak eritin ve unu ekleyerek kavurmaya başlayın.

Un pembeleşince sütünü ilave ederek hızlıca karıştırın.

Az tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz.

Ateşten indirdikten sonra kaşar peynirinin yarısını ekleyin karıştırın.

Hazırladığınız kabakların üzerine başamel sosunu paylaştırın ve kalan kaşar peyniri rendesini üzerlerine serpin.

185 derece de ısıtılmış fırında sos ve kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.