MALZEMELER:
1 paket fırın makarna
1,5 kg ıspanak
1 ad kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
BEŞAMEL SOS:
3 yemek kaşığı un
6 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ + 2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yumurta sarısı
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı krem peynir
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Ispanakları yıkayın,sirkeli suda 1/2 saat bekletin.Suyunu süzün ve küçük doğrayın.Kuru soğanı küçük doğrayın ve bir tavaya alın.Zeytinyağını ekleyerek kavurun.Ispanakları ilave edin ve 5 dakika kavurduktan sonra ocaktan indirin.
Genişce bir tencere de makarnaları haşlayın ve soğuk sudan geçirin.
Beşamel sos için un ve tereyağını bir tavaya alın ve kavurmaya başlayın. Un kokusunu vermeye başlayınca zeytinyağını ekleyin.Yavaş yavaş sütü ekleyerek pişirmeye başlayın.Koyulaşınca ocaktan indirin. Ilınınca yumurta sarısını kaşar peynirinin yarısını, tuzunu, karabiberini, krem peyniri ilave ederek karıştırın.
Fırın tepsisin alt kısmına beşamel sos ile kaplayın ve makarnalarınızı dizmeye başlayın. Bir kat makarna bir kat beşamel sos olarak dizin.Ara kata ıspanakları yerleştirin.Kalan makarna ve sosu üst katlara sırayla yerleştirin. En üst kata beşamel sosu sürün ve fırınlayın.180 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkaracağınız zaman kalan kaşar peyniri rendesini üzerine serpin kendi ısısıyla erisin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun..
- SIKICIK ÇORBASI (KÜTAHYA MUTFAĞI) 27.04.2024
- KAFKAS ÇÖREĞİ 21.04.2024
- GONCAGÜL BÖREĞİ 01.04.2024
- PASKALYA ÇÖREĞİ 30.03.2024
- İZMİR KÖFTE 25.03.2024
- PANCARLI PEYNİRLİ RULO 23.03.2024
- RAMAZAN AYI SAĞLIKLA GEÇSİN... HOŞGELDİN ŞEHR-İ RAMAZAN... 11.03.2024
- OSMANLI SARAY MUTFAĞI - VİŞNELİ YAPRAK DOLMASI 26.02.2024
- OSMANLI SARAY MUTFAĞI - KAVUN DOLMASI 24.02.2024
- KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI (EGE MUTFAĞI) 19.02.2024
Yorumlar