DERS:İnsanlık Sevgisi
KONU:Sevginin Faydaları
Çocukların ihtiyacı ne kadar fazlasıyla giderilirse giderilsin insanoğlunun asıl ihtiyacı olan‘’sevgi’den yoksun ise büyüme ve gelişmesi hızla ilerlemez.
Sevgi eksikliği ile büyüyen çocuğun gelişimleri yeteri kadar olguluğa ulaşmaz.
Fiziksel gelişiminin yanında psikolojik olarakta eksik olur.Bunu çocukluk evresinde göstermese,ergenlik döneminde sevgisizlikten aldığı yaraları tek tek kanamaya başlar.
Anne,babalar çocuklarıyla birlikteliğin;alınan pahalı oyuncak ve elektronik materyallerin bir sevgi iletişimi olduğunu düşünüp,çocuklarını hediye seline boğmuş olsalar da,çocukların asıl isteği içten,kalpten gelen sevgi olduğunu bilmemekteler..
Elbette ki,her anne baba çocuğunu seviyordur.Ancak sevgi olgusunu eylemsel yapmadıktan sonra çocuklar bu eksiklikle zorunlu büyüyorlar.
Toplum bireyleri aynı hata ile büyüyen çocukların oluşturduğu yetişkinlerle dolu…
Bu yüzden toplumda;insani iletişim kopuklukları var olmakta.İnsanlar birbirlerine sevgi ve saygı duymamaktadırlar.
İletişim bozuklukları toplum içi ekonomi,siyaset,vs .alanlarda çalışan insanlar arası;bencilliği,öfke,kin,saldırı dürtülerini barındırmakta.Terör eylemlerine sebep vermektedir.!
Toplum çalışma alanlarına baktığımızda,başarılı kariyere sahip bazı insanların iş arkadaşlarıyla ve toplumla iletişimlerinin negatif olduğunu asık suratlı,düşünceli adeta öfke savuran mimiklere sahip olduğunu görebiliyoruz.İşte bu tür davranışları gösteren yetişkinlerin asıl sorunu aileden yeteri kadar SEVGİ alamadıklarının tek nedenidir.
Düşünün bu insanlar kendisinde var olmayan sevgi ile topluma,insanlığa nasıl sevgi verebilir yada sevgi dolu projelerle üretken olabilir.?
Ailenin,çocuğuna sevgisini fazlasıyla duyumsatıp,özümsetip göstermesi ve bunu eyleme dönüştürme mecburiyeti vardır. Diğer bir deyişle sevilene zaman ayırma, ilgi gösterme, bakım verme ve onu koruma gibi eylemleri gerçekleştirme zorunluluğu vardır.Bu bağlamda sevginin fedakârlık gerektirdiği söylenebilir.
Böylece sevgi, sadece sevilene yarar sağlamakla kalmaz, sevenin de mutluluğuna katkıda bulunur.Bu özelliği nedeniyle, sevmekte,sevilmek kadar önemli insan gereksinimlerindendir. 
Aileler,’’sevgi dolu eğitim eylemlerini’’içeren seminerlerine katılmalı.Ailenin tek başına yeterli olmadığı çocukluk evresindeki yaraların derin açılıp,arızalı yetişkinler olmamasını önlemek içinde;okullarda İNSAN SEVGİSİ adlı derslerin konulması gerekmekte.Hatta geç kalınmış,eksik müfredat konularından biridir.
Sevgi beraberinde sabır,hoşgörü,kardeşlik barış duygusunu da getirir.Bu nedenledir ki sevilenlerin kusurları daha kolay affedilir,bunların düzeltilmesinde sabır gösterilir,çaba harcanır.Bu yorucu uğraşların sonucunda ulaşılan başarı ise sevene mutluluk getirir. Sevgi, yapılan işe ya da mesleğe yöneltildiğinde ise, işlerin daha özenle yapıldığı ve yapılanlarda gözle görülebilir gelişmeler olduğu dikkatleri çeker.Bunun yanı sıra, hizmetin sunulduğu bireylerden gelen olumlu geribildirimler toplumu ve aileyi kalkındırır,hizmeti sunanlara mutluluk ve başarı duygusu biçiminde geri döner ve onları daha iyi hizmet üretmeye doğru yönlendirir.
İnsan yaşamında çok önemli bir yer tutan güven duygusu da yine SEVGİNİN en önemli birinciliğini göstermektedir..
Sevgi ile büyütülmüş çocukların özgüvenlerinin ve özsaygılarının yüksek olduğu ve çevresindeki insanlara önyargısız, kuşkusuz, sevgi ve güven ile yaklaştıklarını, ergenliği sağlıklı geçirip,iyi birey olma rolünü sağlam şekilde yaptıkları görülürken,iyi anne,iyi eş olup evlilik yaşamlarını da huzurla sürdürmektedirler…
Bu nedenle;ailelerin ısrarla göz ardı etmemeleri gereken sevgi olgusunu eylemsel gösterip çocuklarının başarılı olmalarını,ruhen sağlıklı olmalarını sağlamaları zorunluluğunu önemsemeleri gereklidir.
SEVGİ nin pekiştirilmesi aile beraberinde okullarda ciddi bir şekilde,işlenmesi,İNSANLIK-SEVGİSİ derslerinin konulması dileğiyle;ruhları,bilinçleri,kalpleri sevgiyle büyüyen bütün çocuklara sevgi dolu yarınlar..