MALZEMELER:

600 gr.kuşbaşı doğranmış hindi eti

2 ad. kuru soğan

2 ad havuç

3 ad,patates

1 büyük kırmızı biber

5 ad sivri biber

2 ad kabak

4 ad domates

10 diş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

3 yemek kaşığı domates püresi

5 yemek kaşığı zeytinyağ

Tuz,karabiber (acı sevenler kırmızı biber de ekleyebilirler.)


YAPILIŞI:


Hindi etlerini, zeytinyağ ilavesiyle güveç kabına alın ve orta ateşte kavurmaya başlayın.

Kuru soğanları ve patatesleri küp küp doğrayın.Havuçları,kabakları ve biberleri yıkayın ayıklayın ve verev olarak doğrayın.

Domatesleri de irice küp halinde doğrayın.

Kavrulan etler suyunu çekince,önce soğanları ekleyerek kavurun.Daha sonra geç pişme süresine göre havuçları,patatesleri,kabakları ve biberleri yerleştirin.

En üste domates ,sarımsak,tuz ve karabiberini ekleyin.

Biber salçası,domates püresini 1,5 su bardağı su ile karıştırıp sebzelerin üzerine gezdirin.Sebzelerde suyunu bırakacağı için suyu yeterli gelecektir.

Güveç kabınızın üzerini yağlı kağıt ile sıkıca kapatın ve 180 derece de ısıttığınız fırında 45-60 dakika arası pişirin.

İftar sofralarınızda lezzetle yiyeceğiniz bereketli sofralarınız olması dileğiyle..

Sevgiyle kalın.. Afiyet olsun.