Herkese sevgiler, selamlar

Çalışan bayanlar için zamandan tasarruf ediyorsanız eğer,alış veriş yaptığınız da alacağınız hindi biftekler için güzel bir sos içerisinde deep freez de ve her an elinizin altında olabilecek güzel bir tarifimiz var.

Tavuk eti ile ilgili bir çok söylenti çıktığından bu yana hindiye olan talep sanırım biraz daha arttı ve sizlerden gelen istekler üzerine hindi tarifleri vermek istedim.

Halk arasında hindi eti sert olur yada yavan olur diye düşünüyorsanız vereceğim sos ile hazırlıyacağınız tarifimizden sonra hindi etine olan düşünceniz değişecektir.Ve sanırım daha çok tüketeceksiniz.

Hindi bifteğin yanına güzel bir patlıcan söğürme de çok yakışacaktır.

Haydi başlayalım tarifimize:

MALZEMELER:

6 dilim hindi biftek

1 kahve fincanı süt

4 yemek kaşığı zeytinyağ

1 çay kaşığı zencefil

Karabiber

Kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı tavuk bulyon

2 yemek kaşığı limon suyu

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı soya sosu

YAPILIŞI:

Bir kase içerisinde sos malzemelerinin hepsini karıştırın ve hindi biftekleri içerisine bırakarak buzdolabına kaldırın.

En az 2-3 saat sos içinde bekletin.

PATLICAN SÖĞÜRME:

3 adet kemer patlıcan

3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağ

1 yemek kaşığı tereyağ

tuz

kırmızı biber

YAPILIŞI:

Patlıcanları ateş üzerinde közleyin ve kabuklarını soyun.

Sarımsaklarla birlikte bir mutfak tahtası üzerinde bıçakla ince doğrayın.

Bir tavaya tereyağını alın ve eritin.Zeytinyağını ekleyin.

Köz patlıcan sarımsak karışımını,tuzu ve kırmızı biberi ekleyerek orta ateş üzerinde karıştırın.

Bütün malzemeler birbirine geçene kadar pişirin.

Hindileri pişirmek için,döküm tavanızı ateş üzerinde kızdırın.

Etleri tavaya bırakın ve 5 dakika bir yüzü 5 dakika diğer yüzü olarak pişirin.

Servis tabağına patlıcan söğürmeyi yerleştirin ve hindi biftekleri üzerine bırakın.

Biraz serpeceğiniz kekik güzel bir lezzet katacaktır.

Közlenmiş biber ve domateslerle süsleyebilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...