Hamur işleri bir çok çeşidi ile sofralarımız da zaman zaman yerini almaktadır.
Mantı ise çoğumuzun çok sevdiği bir yemektir. Dünya mutfaklarında biraz büyük olarak hazırlanan mantılara zaman zaman bizlerde mutfaklarımız da yer vermekteyiz.Şekil ve sunum olarak şık bir ikram olan ''GÜL MANTI'',küçük olarak kapattığımız ve suda haşlanan mantıdan daha çabuk da hazırlanıyor.
Bir değişiklik yapmak isterseniz tarifimiz sizlerle..
Hepinize kolaylıklar diliyorum...

MALZEMELER:

6 su bardağı un
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 ad.yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
4 kahve fincanı ılık su

İÇ HARCI:

250 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan
tuz + karabiber

SALÇALI SOS:

2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağ

ÜZERİNE:

1 kase sarımsaklı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

YAPILIŞI:

Büyülçe bir kase içine unu alın ve ortasını açarak yumurtaları,tuzu ,zeytinyağını ve suyunu vererek güzelce yoğurun.
İyice özleşen hamurunuzu 1 saat dinlendirin.
Hamuru 4 eşit parçaya ayırın ve yuvarlayın.
Her bir hamur bezesini yuvarlak açın.
6 cm.lik bardak yada kalıpla hamuru yuvarlaklar halinde kesin.
Bu arada içine koyacağımız kıymayı,kuru soğanı rendeleyip tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştırın.
Yuvarlak kestiğiniz hamurları yan yana .1 parmak üst üste gelecek şekilde dizin.
Tam orta kısımlarına (enlemesine) kıyma harcını yerleştirin.
Alt kısımdaki hamuru kıymanın üzerini kapatacak şekilde üzerine kapatın.
Yandan başlayarak rulo kıvırın ve gül şeklinde tepsiye oturtun.
180 derece de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Bu arada bir tavaya salça sos için ,salçayı,suyunu  ve zeytinyağını alarak bir taşım kaynatın.
Fırında 15 dakika pişen mantılara sosu ekleyerek 10 dakika da sos ile birlikte pişirin.

Servis tabağına aldığınız mantıların yanlarına yada üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızı biber gezdirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..