Bursaspor deplasmanları,üç büyükler için her zaman heyecanlı ve bol pozisyonlu geçmiştir.Bu akşamda Timsah Arena'da tribünlerin %90 dolu olması mücadeleye renk kattı.

Birkaç haftadır mücadelesini eleştirdiğimiz Fenerbahçe'nin,bu akşamki Bursaspor karşısında sergilediği performansını ve mücadelesini beğendim.

Sahada yürümeyip koşan,aldığı topları olumlu kullanıp ataklarda etkili olan Fenerbahçe ilk yarıyı önde kapattı.

"Net penaltı/Haklı kırmızı"

Tecrübeli Sivok'un acemice eliyle topu kesmesi Bursaspor'a pahalıya patladı.Maçın devamında;Jovic,top oynamak yerine Lens'le güreşmeyi tercih edince ikinci sarı kartı haklı olarak gördü. Maçın kaybedilmesi halinde vay Jovic ve Sivok'un haline diyordum.

Sahada,topu ileriye taşıyan ancak gol atamayan iki takım izlerken, Kjaer'in ceza sahasında kolunun kapalı olmasına rağmen çarpan topa penaltı çalınması maçın gidişatını alt üst etti.Bu tarz pozisyonlarda dünyanın birçok liginde verilmezken, hakem Umut Meler gözünü kırpmadan beyaz noktayı gösterdi.

Kısaca bu akşam; Advocaat taktiksel açıdan yanlış kararlarıyla, hakem Halil Umut Meler'in yan hakeme uyarak verdiği yanlış penaltı kararıyla; FenerbahçeBursaspor'a 1 puan hediye etmiştir.