MALZEMELER:

200 gr yer fıstığı

1 su bardağı un

1/2 su bardağı buğday nişastası

100 gr tereyağ

4 yemek kaşığı zeytinyağ

1 su bardağı su

ŞERBETİ:

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı süt

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:

Kavrulmuş fıstık

YAPILIŞI:

Bir tavaya yer fıstıklarını alın ve kısık ateşte kavurmaya başlayın.Hafif kavrulan fıstıkları tavadan alarak rondoya aktarın ve un haline getirin.

Helvayı yapacağınız tencerenize tereyağını alarak eritin ve unu ekleyerek kavurmaya başlayın.Pembeleşen una zeytinyağını ve fıstıkları ilave ederek 5 dakika hep birlikte kavurun.

1su bardağı su ile nişastayı karıştırın.

Bu arada bir kasede şerbet malzemelerini pişirmeden karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.

Şeker eriyince nişastalı suyu da şerbete katarak karıştırın.

Kavrulan fıstıklı una kısık ateşte yavaş yavaş şerbeti ekleyerek karıştırın.

Kapağını kapatarak kısık ateşte demlendirin.

İster kalıplara koyarak tek tek,isterseniz bir tepsiye bastırarak yerleştirip baklava dilimi şeklinde keserek servis yapın.

Saray mutfaklarının helvasıdır.

Afiyet olsun.