​MALZEMELER:
200 gr yer fıstığı
1 su bardağı un
1/2 su bardağı mısır nişastası
100 gr tereyağ + 4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı su

ŞERBETİ:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt

YAPILIŞI:
Fıstıkları tavada kavurun ve robottan geçirin.(kum gibi olsun)
Seramik tabanlı yada teflon tencerede tereyağını eritin.Unu ekleyerek orta ateşte kavurmaya başlayın.
Pembeleşen ve kokusunu vermeye başlayan una zeytinyağ ve fıstıkları ekleyin.5 dakika daha kavurun.
Nişastayı bir kaseye alın ve 1 su bardağı su ile açın.
Başka bir kasede şerbeti için süt ve şekeri,el çırpıcısıyla ,şeker eriyinceye kadar karıştırın.(pişirmeden)
Şeker eridikten sonra nişastalı suyu şerbete ilave edin.
Kavrulan fıstıklı una,yavaş yavaş şerbeti ekleyerek karıştırın.(bu işlemi yaparken ocağın altını kısık ateşe alın)
Şerbeti çeken helvanın ilk sıcağının çıkması için kapağını açın buharı çıksın,tekrar kapatın.Demlendirin.
İster kalıplara yerleştirerek ,isterseniz tepsiye dökerek baklava dilimi şeklinde keserek servis yapabilirsiniz.
Üzerini fıstık ile süsleyin.
Afiyet olsun...