Merhabalar,

Et ve pilav sofralarda hemen herkesin çok sevdiği yemeklerin başında gelir.

Son günlerde pirinç yerine bulgur ve firik tercih edildiği için eğer tütsülenmiş bir firiğiniz var ise tercihinizi tütsülü olandan yana seçin..

Tereyağ ile tatlandırılmış firik nefis lezzeti ile et'le birleştiğinde sevdikleriniz için güzel bir akşam yemeği ziyafeti olacaktır.

Haydi hep birlikte güzel bir et kavurma ile tereyağlı firik pilavını yapalım..

Hepinize kolay gelsin.


MALZEMELER:

KAVURMA İÇİN:

1.250 gr civarı antrikot kuşbaşı

1 adet büyük kuru soğan

4 yemek kaşığı zeytinyağ

100 gr küp doğranmış kuyruk yağı

Tuz

Karabiber

2 kahve fincanı sıcak su

YAPILIŞI:

Düdüklü tencerenize küp doğranmış kuyruk yağlarını alarak orta ateşte kavurmaya başlayın.

Kuyruk yağı yağını çıkarınca zeytinyağı ilave ederek etleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Etler önce suyunu bırakacak daha sonra da çekerek yağına kalacaktır.

Bu arada kuru soğanı küçük doğrayın ve etlere ekleyin.

5 dakika da soğanla birlikte karıştırın.

Tuzunu,karabiberini ve suyu ilave ederek kapağını kapatın.

Kısık ateşte 40 dakika pişirin.

FİRİK PİLAVI:

2,5 su bardağı firik

2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ

1 ad küçük kuru soğan

2 diş sarımsak

Tuz

4 su bardağı su

YAPILIŞI:

Kuru soğan ve sarımsakları küçük doğrayın.

Pilav tencerenize tereyağını alarak eritin.

Soğan ve sarımsakları ilave ederek kavurun.

Soğanlar kavrulunca yıkadığınız firik'i ekleyin karıştırın.

Tuzunu ve suyunu vererek kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.

Bir kase içerisinin orta kısmına etleri ,üzerine firik pilavını yerleştirerek servis tabağına ters çevirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...