FINDIK AROMALI TREMİSU
Neşem ÇELİK
MALZEMELER:
24 adet kedi dili bisküvi
KREMASI:
3,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
6 dolu yemek kaşığı toz şeker
1 paket (200 gr) labne peynir
1 kahve fincanı (büyük) fındık tozu
1 paket vanilya
ISLATMAK İÇİN:
1,5 su bardağı sıcak su
1 paket fındık aromalı nescafe
SÜSLEMEK İÇİN:
2 tatlı kaşığı kakao
Fındık taneleri
YAPILIŞI:
Süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.Koyu ve pütürsüz bir kıvam alan kremayı ateşten indirin ve labne peynirini, vanilyayı, fındık tozunu ekleyerek mikserle 5 dakika çırpın. Biraz soğuması için bir kenara alın.
Nescafe'yi sıcak su ile karıştırın ve bir kaseye boşaltın.
Dikdörtgen borcama 12 adet kedi dili bisküvisini nescafeye batırarak yerleştirin.Üzerine kremanın yarısını boşaltın.Kalan 12 adet bisküviyi de kahveye batırarak kremanın üzerine dizin. Kalan krema ile üzerini kapatın ve düzeltin.
Kakaoyu tel süzgeçe alın ve kremanın üzerine serpin.Fındık taneleri ile süsleyin.
Buzdolabında 1 saat kadar soğutun ve servise alın.
Afiyet olsun.
Yorumlar