Sevgili Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar ; Nihayet beklenen kar geldi ve son bir haftadır kar'lı bir hava yaşıyoruz. Kar yağmasıyla mikroplar kırıldı Allaha şükür. Ama yinede tedbiri elden bırakmamak lazım tabikide, kendinize bu havalarda daha fazla dikkat etmeyi öğrenmeliyiz. Kar yağmasıyla bir çok sanatçı bu durumu değerlendirip klip çekenler, film sahnelerine malzeme olsun diye çekim yapanlar bu hafta oldukça yoğunluktaydı. Çünkü çocukluğumdan bu yana ilk defa bu kadar fazla kar yağdı. Ama en önemliside insanlarımızın artık daha bilinçli hareket ettiğini görmek açıkçası beni sevindirdi. Çoğu kimse arabasını almadan yollara çıktı, alanlarda kış lastikleri veya zincirlerini yanlarında hazır bulundurduklarını gördüm. Bu konuda bilinçlenmiş olmakda ayrı bir güzel.  

FİLM-SAN Vakfı,  Avrupa Birliği Bakanlığı ile Kültür-Sanat alanında çok önemli bir ekonomik katma değer ve büyüklüğe sahip film endüstrisinde özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik politika önerilerinin geliştirilmesi katkı sağlamak amacıyla, alandaki uzmanlar ile genç sanatçıların bir araya geleceği 5-12 Şubat 2017 tarihleri arasında İstanbul’da bir zirve organize edecektir.  

“GENÇ SANATÇILARIN KÜLTÜR SANAT ALANINDAKİ İSTİHDAM POLİTİKALARINA BAKIŞ AÇISI ZİRVESİ” sonunda film endüstrisindeki istihdam politikaları başta olmak üzere yaşanan sorunlara yönelik ilgili aktörlerce dile getirilen sorunlar ve önerilerin yer aldığı bir rapor hazırlanacaktır. Program kapsamında kendi çaplarında uzman ve deneyimli tanınmış “Oyuncular & Yapımcılar & Yönetmenler & Senaristler Gözüyle Film Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri” oturumda sektöre yönelik deneyimlerini ve görüşlerinizi genç sanatçılar ile paylaşacaklar. Türkiye genelinde sinema-tv bölümlerinde okuyan yada yeni mezun 80 gencin katılım göstereceği Zirve 05-12 Şubat 2017 arasında Beyoğlu Gençlik Merkezinde 09:30-18:0 saatleri arasında yapılacaktır. Saygılarımla... Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın...