Merhabalar,

Anadolunun çeşitli yörelerinde farklı şekillerde yapılan bu yemek genellikle ıspanak,bulgur ve fasulyeden yapılır .

Her yöre bu yemeği üslenmekte olup,bir çok sebze ile pişirmekte ve üzerine sarımsaklı yoğurt ile tereyağında kızdırılmış kırmızı biber dökerek ''Borani yada Borana''demektedir.

Türk Mutfağına bakıldığında aslında ''BORANİ''kuru fasulye ve ıspanakla önümüze çıkar.

Bizimde bugün hazırlıyacağımız BORANİ,kuru fasulye ile yapılandır.

Haydi buyrun hazırlıyalım..hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

4 su bardağı haşlanmış kuru fasulye

2 su bardağı su

2 su bardağı et suyu

3 tepeleme yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı zeytinyağ

ÜZERİNE:

1 kase yoğurt

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağ

1,5 çay kaşığı kırmızı biber

YAPILIŞI:

Geceden ıslattığınız fasulyeleri bol suda haşlayın ve çıkan kabuklarını ayıklayın.

2 su bardağı su ile rondoya alın ve püre haline getirin.

Bir tencereye unu ve tereyağını alarak unu kavurmaya başlayın.

Un kokusunu vererek renk değiştirmeye başlayınca zeytinyağını ekleyerek ,unun açılmasını sağlayın.

Ateşin altını kısarak et suyunu ekleyerek hızlıca karıştırın.

Püre haline getirdiğiniz fasulyeleri ekleyin ve un ile fasulye püresinin birbirlerine iyice karışması için tahta kaşıkla 5 dakika hızlıca karıştırın.

Servis tabaklarına alacağınız boraninin üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağında karıştırdığınız kırmızıbiberi gezdirerek ikram edin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...