MALZEMELER:
2 su bardağı esmer bulgur (pilavlık)
2 ad büyük domates
1 ad büyük kuru soğan
1/2 demet maydanoz
5 yaprak fesleğen
5 yaprak göbek salata
1 dolu yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
1 ad limonun suyu
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 nar
2 ad acı arnavut biberi
5 ad tam ceviz
YAPILIŞI:
Bulguru kara suyu çıkana kadar iyice yıkayın. Üzerine 2 su bardağı kaynar su ekleyerek kapağını kapatın ve bekletin.
Bulgurlar yumuşayınca suyunu çekecektir.
Kuru soğanı küçük doğrayın,biraz tuz ilavesiyle ovun. Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Domatesleri ve biber salçasını soğanlarla birlikte yoğurun. Bulguru tel süzgeçten geçirin ve ekleyin.
Göbek salatayı, biberleri,maydanozu, fesleğeni çok ince doğrayın ve ekleyin.
Nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını ilave ederek karıştırın.
Nar ve iri kıyılmış cevizleri de ilave ederek salatanızı tamamlayın.
Tuz ölçüsü damak zevkinizle alakalıdır. Servis tabağına alarak nar ve cevizle süsleyin.
Afiyet olsun...