MALZEMELER:
1,5 kg kuzu kuşbaşı
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1,5 paket arpacık soğan
30 ad kurutulmuş mürdüm eriği (çekirdeği çıkarılmış)
1 çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı biber salçası(acısız)
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Kuşbaşı doğranmış kuzu etinizi tencereye alın ve zeytinyağ ilavesiyle yüksek ateşte kavurmaya başlayın. Etler önce suyunu verecek,daha sonra tekrar yağına kalacaktır. Bu aşamada 2 su bardağı su ekleyin ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin.
Yumuşamaya başlayan etlere arpacık soğanları, mürdüm eriklerini, tarçını, biber salçasını, tuzunu ve karabiberini ekleyin. 1,5 su bardağı su ilavesiyle kapağını kapatın ve tekrar pişirmeye bırakın. Kısık ateşte, soğanları dağılmadan, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. (20 dakika yeterli olacaktır.)
Pişen yahninizin içinden çubuk tarçını çıkarın ve servis tabağına alın.
Misafirlerinize sunabileceğiniz nefis bir lezzet...
Afiyet olsun...
- KENAR DOLGULU PİZZA 11.05.2024
- SIKICIK ÇORBASI (KÜTAHYA MUTFAĞI) 27.04.2024
- KAFKAS ÇÖREĞİ 21.04.2024
- GONCAGÜL BÖREĞİ 01.04.2024
- PASKALYA ÇÖREĞİ 30.03.2024
- İZMİR KÖFTE 25.03.2024
- PANCARLI PEYNİRLİ RULO 23.03.2024
- RAMAZAN AYI SAĞLIKLA GEÇSİN... HOŞGELDİN ŞEHR-İ RAMAZAN... 11.03.2024
- OSMANLI SARAY MUTFAĞI - VİŞNELİ YAPRAK DOLMASI 26.02.2024
- OSMANLI SARAY MUTFAĞI - KAVUN DOLMASI 24.02.2024
Yorumlar