MALZEMELER:
1 paket yaş maya yada 2 paket instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
6 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
SOSU:
2 adet büyük boy yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 su bardağı yoğurt
ÜZERİNE:
Susam
YAPILIŞI:
Hamuru yoğuracağınız kaseye mayayı ufalayın ve üzerine şekeri ,ılık suyun az miktarını ekleyerek 15 dakika mayayı kabartın.
Kabaran mayaya kalan suyu,sütü ekleyin. Unu eleyerek azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamuru enine ve boyuna uzatarak yoğurun. En az 4-5 dakika yoğuracağınız hamur daha güzel mayalanacaktır. Pürüzsüz, yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini streş film ile kapatın. Bir mutfak örtüsü ile kapatın ve 1 saat mayalandırın.
İki katına çıkan hamurunuzu tekrar mutfak tezgahına alarak yoğurun.
3 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı rulo haline getirin. (el bileği kalınlığında)
Ruloları bir hamur kesici ile bir parmak eninde keserek yağlanmış tepsiye yerleştirin. Bütün hamurları yerleştirdikten sonra bir kaseye zeytinyağ koyarak parmaklarınızı batırın ve hamurların üzerine bastırın. (üç parmağınızın izi kalacaktır)... tepsi mayası için 45 dakika bekletin.
Bu arada sosunu hazırlayabilirsiniz; Bir kaseye sos malzemelerini alarak karıştırın.
Tepside  mayalanan dızlamanın üzerine sosu gezdirin.Susam serpin.
175 derece de ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Fırın ayarları değişiklik göstereceğinden üzeri kızarana kadar pişirin. 
Elinizle kopararak servis tabağına yerleştirin ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun..