MALZEMELER:

2,5 su bardağı baldo pirinç
5 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet orta boy kuru soğan
450 gr.ıspanak
10 yaprak taze nane
8 dal maydanoz
8 dal dereotu
25 gr tereyağ (1 yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kişniş
4 su bardağı su

YAPILIŞI:

Ispanakları yıkadıktan sonra kaynar suda 5 dakika tuttuktan sonra suyunu süzün ve rondodan geçirerek püre haline getirin.
Pilavı pişireceğiniz tencereye kuru soğanı küçük doğrayarak zeytinyağ ilavesiyle kavurun.Ispanağı,tuzunu,karabiberini ekleyin ve 5 dakika daha kavurun.
Pirinci sıcak su ile nişastası çıkana kadar yıkayın ve ıspanağa ilave edin.Şekeri ve kişnişi de ekleyin.Suyunu vererek kısık ateşte pişirmeye bırakın.
Maydanozları,dereotunu çok ince doğrayın.
Fıstıkları tereyağ ilavesiyle küçük bir tavada pembeleştirin.
Suyunu çeken pilavınıza maydanoz ve dereotunu ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın.
Servis tabağına aldığınız DANE-İ YEŞİL’i fıstıklarla süsleyerek ikram edebilirsiniz.


Afiyet olsun.