Merhabalar, yazacağım tarif adından da anlaşılacağı gibi, çok kolay ve çabuk hazırlandığı gibi, lezzetiyle damak çatlatan kıvamdadır. Çikolata sevenler, hem kek hem pasta denilebilecek bu tarifi mutlaka denemeliler.. Kek hamurunu kalıp içerisinde bile karıştırabilir ve fırınlıyabilirsiniz. Üzerine hazırlıyacağınız ganaj çikolata ve meyveler kekinize ayrı bir lezzet katacaktır. Haydi buyrun tarifimize..

MALZEMELER:

Kekimiz 20 cm. çapında bir kek kalıbı ölçüleri içindir. Daire yada kalp kalıp olabilir.

190 gr (1,5 su bardağı) Un

100 gr (1/2 su bardağı ) toz şeker

25 gr ( 1 küçük paket) kakao

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

5 yemek kaşığı (70gr) sızma yada kanola yağı

1 yemek kaşığı elma sirkesi

240ml.( 1 su bardağı ) sıcak su

1 fiske tuz

YAPILIŞI:

Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu eleyerek kalıba alın.(eğer kek kalıbı içerisinde karıştırarak fırınlıyacaksanız,kalıbın alt kısmına yağlı kağıt seriniz)

Toz şekeri ekleyerek hepsini karıştırın.

Yağını,sirkeyi,vanilyayı ekleyin ve sıcak suyunu vererek koyu kıvamda bir kek

hamuru elde edin.Kalıbın içerisinde bir mala yardımıyla hamuru düzgün hale getirin.Mutfak tezgahına vurarak eşit yayılmasını sağlayın.

Fırınınınzı 180 derece de ısıtın ve keki fırına vererek 20dakika pişirin.

Kalıp içerisinde soğutun.

ÜZERİNE:

200ml.krema

240 gr bitter + sütlü karışık çikolata

Kremayı bir kase içerisine alın ve kısık ateşte ısıtın.Ateşten indirin.Çikolataları keserek ısınan kremaya ekleyin ve çırpın.Çırptıkça koyulaşacaktır.

Soğuyan kekinizi kalıptan çıkararak servis tabağına alarak üzerine çikolatayı dökün.Muz dilimleri ile süsleyin.    Afiyet olsun.