Herkese sevgiler,

Yaz mevsiminin belki de en sevilen meyvesı sanırım ''çilek''..özellikle çocukların ilk tercihleri ve en sevdikleri..Bu sebepten yapılan pastalar da lezeti kadar görüntüsü ile de çilek ilk akla gelen pasta oluyor.Bugünler de çocuklarınız için pasta pişirmeyi düşünüyorsanız eğer yapımı kolay olmakla birlikte lezzeti de çocukları memnun edecek bir tarif vereceğim sizlere..

Pandispanyası dışında hazır kullanacağımız soslar pratik ve kısa sürede nefis bir pastayı pişirerek servise hazır hale getirmenizi sağlayacaktır.

Şimdiden hepinize kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

20cm.lik çember içindir.

3 adet yumurta (oda sıcaklığında)

1 su bardağı toz şeker

1 kahve fincanı zeytinyağ

1 kahve fincanı ılık su

2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası

1,5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

KREMASI:

1 paket sakızlı muhallebi (Dr.Qetker)

3,5 su bardağı süt

25 gr tereyağ

1 kutu (200gr) labne peyniri

ÜST SOS:

1 paket Dr.Qerker meyveli sos 

200ml soğuk su ile pişirilecek.

1 kase çilek

Fındık

Damla çikolata

YAPILIŞI:

Yumurtaları mikser kabımıza aln ve toz şekeri ekleyerek hızlı devirde krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Sırasıyla Zeytinyağ,ılık su ekleyin.

Un ,nişasta,vanilya ve kabartma tozunu eleyin ve karışıma ilave ederek aşağıdan yukarıya bir mala ile karışıma yedirin.

Tabanına yağlı kağıt serili çember yada kelepçeli kek kalıbına hamuru boşaltın ve tezgaha 3 kez vurarak eşit dağılımını ve içindeki havanın çıkmasını sağlayın.

175 derece de pişirin.Pandispanyayı fırın kapağını yarım açarak soğutun.

Daha sonra çıkarın ve tamamen soğuk hale gelmesini sağlayın.

Pandispanyanız soğurken kremayı hazırlıyabilirsiniz.

KREMA İÇİN:

Sakızlı muhallebi ve sütü bir tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak koyu kıvamda pişirin.

5 dakika mikserle çırparak daha çabuk soğumasını sağlayın.

Tereyağını ekleyin ve tekrar çırpın.

Labne peynirini ekleyin ve 5 dakika daha çırpın.Kremanız tamamen soğuk hale gelecektir.

Soğuyan pandispanyayı enlemesine 3 eşit parçaya kesin.

Birinci katı çembere yerleştirin.

Çemberin yanlarına yapışacak şekilde halka kestiğiniz çilekleri yerleştirin.

Kremayı 3 eşit kaseye ayırın ve bir kaseyi ilk kata dökerek düzeltin.

Üzerine 2. tabanı yerleştirin ve yine yanlara çilek ve üzerine krema boşaltın düzeltin.

Son pandispanya tabanını üste yerleştirin ve kalan kremayı sürerek düzeltin.

Bu şekilde 1 saat kadar buzdolabına kaldırarak pastanın kendini çekmesini sağlayın.

Bu arada sosu hazırlıyabilirsiniz.

Meyveli sosu küçük bir kaseye boşaltın ve suyunu ekleyerek orta ateşte devamlı karıştırarak koyu kıvama getirerek ateşten indirin ve soğutun.

Pastanızı buzdolabından çıkarın.

Tam orta kısmına halka kesilmiş çilekler yerleştirin.

Fındık ve damla çikolatalar serpin.

Pastanın tam orta kısmından soğuttuğunuz meyveli sosu boşaltın .Yanlara kendiliğinden sosu aksın.

Yarım saat daha buzdolabına kaldırın sosu iyice soğusun.

Daha sonra çemberi yukarı doğru çekerek çıkarın .

Pastanız nefis görüntüsü ve lezzeti ile servise hazır.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..