MALZEMELER:
5 ad büyük boy yumurta
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı sıvıyağ
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
kırmızı ve yeşil gıda boyası (çay kaşığının ucuyla)
ARA KREMA
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un + 2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
50 gr tereyağ
1 paket vanilya
ÜST KREMA:
160 gr.krem şanti (kakaolu)
1,5 su bardağı soğuk süt
80 gr bitter çikolata
80 gr krema
YAPILIŞI:
Öncelikle kek hamurunu hazırlamaya başlayalım. Bunun için iki ayrı mikser kaplarına yumurtaların beyazı ve sarıları olarak ayırın.
Yumurta beyazlarını mikserle çırparak kar haline getirin.
Diğer kap da bulunan yumurta sarilarına şekeri ekleyerek çırpmaya başlayın.
Sütü ekleyerek şekerin erimesini sağlayın.
Sıvıyağını da ilave ederek 2-3 dakika daha çırpın.
Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu karıştırın ve eleyin.
Sulu kek karışımına unlu karışımı ekleyerek düşük devirde çırpın.
Mikseri kaldırın ve kar haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını bir spatula yardımıyla üç seferde hamura yedirin. Aman dikkat.. aşağıdan yukarıya doğru çevirin ve yumurta beyazını söndürmeden hamura yedirin.
Bu hamuru üç ayrı kaseye eşit olarak bölün.
Birine kakaoyu, birine yeşil gıda boyasını son kaseye de kırmızı gıda boyasını ekleyerek karıştırın.
24 cm.lik kelepçeli kek kalıplarına yada çemberlere hamurları yerleştirin. 
175 derece de ısıtılmış fırında pişirin.
Kekleriniz soğuduktan sonra eğer üst kısmı kabarmış ise bıçak yardımıyla keserek düz hale getirin. Ve enlemesine keserek iki parçaya ayırın.
Her üç kek içinde aynı işlemi gerçekleştirin. Elinizde 6 parça kek olacaktır.
Bu keklerin orta kısımlarından iki parça yuvarlak çıkaracağız.Bunun için iki adet yuvarlak (biri büyük biri küçük) kurabiye kalıbına ihtiyacımız var.
Aynı büyüklükler de yuvarlaklarıda kalıplarla çıkarın ve farklı renklerde yuvarlakları birbirine geçirin. (bu işlemi yaparken ara kremayı sürerek birbirlerine yapışmasını sağlayacağız)
Her katı üst üste yerleştirirken ara kremasını sürerek yerleştirin.
Buzdolabına yerleştirin ve soğutun.
Üst kremasını hazırlayın ve krema torbasına yerleştirdiğiniz çikolatalı kremayı mini güller yaparak süsleyin.Süslemek sizlerin hayal gücünüze kalmış.
ARA KREMA YAPIMI:
Bir tencereye sütü alın şeker ilavesiyle kısık ateşe oturtun. Un, nişastayı karıştırın ve süte ekleyin. Karıştırarak pişirin. Koyu bir kıvam alınca ateşten indirin. Tereyağ ve vanilyasını ilave ederek 5 dakika mikserle çırpın. Soğumaya bırakın.
ÜST KREMA YAPIMI:
Krem şantiyi soğuk süt ilavesiyle mikserle çırpın, koyulaştırın.Ve buzdolabına kaldırın.
Kremayı bir kaseye boşaltın ve kısık ateşte kaynama nokatasına gelince ateşten indirin ve çikolatayı ekleyerek el çırpıcı ile hızlıca karıştırın.
Soğuduğu zaman krem şanti ile karıştırın ve pastanızın üst kısmını süsleyin. 
Biraz zahmetli görünse de yapımı çok keyifli ve çok lezzetli bir pastadır.
Sevdiklerinize bu pasta ile sürpriz yapın..
Sevgiyle kalın, afiyet olsun.