MALZEMELER:

4 su bardağı un

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

su

İÇ HARCI:

300 gr dana kıyma

2 adet kuru soğan

tuz

karabiber

KIZARTMAK İÇİN

2 su bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI:

Bir kase içerisine unu ve tuzu alarak karıştırın. Orta kısmını havuç gibi açarak sıvıyağ ve azar azar su ilavesiyle çok yumuşak olmayan bir hamur tutun. Hamurun üzerini bir mutfak havlusu ile kapatarak 1/2 saat dinlendirin.

Bu arada iç harcını hazırlıyabilirsiniz.

Kuru soğanları çok küçük olacak şekilde doğrayın yada rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiber ilavesiyle hepsini karıştırın. Bir avuç su ekleyerek kıyma harcını biraz gevşetin.

İç harcımız hazırlandığına göre şimdi hamurları açabiliriz.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Her bir hamuru tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Ve yarısına kıyma yerleştirerek diğer yarısını üzerine kapatarak yarım ay şekli verin.

Bütün börekler hazırlanınca tavaya sıvıyağ alarak kızdırın ve böreklerinizi pembe renkte kızartın.

Ayran eşliğinde ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sevgiyle...