MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 su bardağı ceviz içi
250 gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
4 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un


ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/2 limon suyu


ÜZERİNE:
Nutella + fındık kreması karışımı
Fındık


BULAMAK İÇİN:
1 çorba kasesi süt
1 çorba kasesi susam


YAPILIŞI:
Un ve kabartma tozu hariç bütün hamur malzemelerini bir kase içerisine alarak karıştırın.
Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve hamuru yoğurun.
Buzdolabında 1/2 saat dinlendirin.
Bir tabağa sütü diğer bir tabağa susamı yerleştirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın ve hafifçe bastırarak önce süte sonra susama bulayarak fırın tepsisine yerleştirin.
Bu arada şerbeti için bir tencereye şekeri ve suyunu koyarak orta ateşte kaynatın.
Kaynamaya başlayan şerbete limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatarak ateşten indirin.Ve şerbeti oda sıcaklığında ılıtın.
Fırınınızı 175 derece de ısıtın.
Tatlınızı 30 dakika pişirin.
Fırından çıkınca ilk 5 dakikadan sonra tepsinin yan kısmından şerbetini verin.
Üzerini bir başka tepsi ile kapatın ve 1 saat dinlendirin.
Krema torbanızın bir yanına nutellayı bir yanına fındık kremasını yerleştirin.
Şerbetini çeken tatlınızı servis tabağına alarak tam ortalarına kremayı sıkarak bütün olarak fındık yerleştirin.
Afiyet olsun.
Sevgiyle..