MALZEMELER:

2 su bardağı yoğurt (biraz suluca bir yoğurt)

1/2 su bardağı sıvıyağ

2 adet yumurta (1nin sarısı üzeri için ayrılacak)

1 paket yaş maya

1 yemek kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

8 su bardağı un

İÇİNE:

5 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)

1 çorba kasesi iri çekilmiş ceviz

3 yemek kaşığı haşhaş

ÜZERİNE:

1 adet yumurta sarısı

susam

HAMURU GECEDEN MAYALARSANIZ DAHA KISA SÜREDE YAPABİLİRSİNİZ.

YAPILIŞI:

Hamurunuzu yoğuracağınız kasenin içine yaş mayayı ufalayın ,üzerine 1 tatlı kaşığı toz şekeri ve 1 kahve fincanı ılık suyu ekleyerek 10 dakika bekletin.

Maya kabarınca yumurtanın birinin sarısını ayırarak diğerlerini, yoğurdu, sıvıyağını, tuzunu ekleyip karıştırın. Unu eleyerek ilave edin. Elinize yapışan bir hamur olacaktır. Hamur kasesinin üzerini bir örtü ile kapatarak sıcak bir ortamda mayalandırın. Mayalandıkça tekrar yoğurun ve üstünü örtün. 3 sefer kabaran hamuru yoğurup tekrar mayalandırın.

İyice mayalanan hamuru 5 eşit parçaya ayırarak yuvarlayın. Her bir yuvarlağı tatlı tabağı büyüklüğünde açarak içine tereyağ sürün. Ceviz ve haşhaş ekleyin. Tekrar toplayarak yuvarlayın. 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbının taban kısmını yağlı kağıt ile kaplayın ve hamur toplarını ortaya bir adet yanlara 4 adet olacak şekilde yerleştirin. 1 saat kadar da kalıp içinde bekletin.

Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.

175 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dış kabuğu çıtır içi yumuşak ve gözenekli olacaktır.

Ekmeğiniz pişerken ara ara fırın içine sprey ile su serpin.

Afiyet olsun.