D vitamini: 

Kemik sağlığı açısından oldukça önemli olan d vitamini, sağlıklı ve güçlü kemikler için oldukça önemlidir. D vitamininin eksik olduğu durumlarda büyüme aksar, böylelikle boy uzaması yavaşlar. Yeşil yapraklı sebzeler ve balıkta bol miktarda D vitamini bulunur.

A vitamini:

Doku ve kemiklerin gelişimi açısından vücudunuza önemli katkılar sağlar. Doğal yollarla almayı tercih ederseniz, meyvelerden kavun, karpuz ve kayısıda bolca A vitamini bulunmaktadır. Sebzelerde ise domates, ıspanak ve nohut bolca A vitamini barındırır.

Süt tüketimi:

Süt içmek, boy uzatma konusunda tek başına yeterli gelmeyebilir. Süt tüketimini diğer süt ürünleriyle desteklemek gerekir. Özellikle peynirle beraber tüketildiğinde büyük fayda sağlayacaktır.

Tavuk tüketimi:

Tavuk diğer et ürünlerine kıyasla çok fazla protein içerir. Kas gelişimine katkıda bulunan tavuk, günde 100 gr tüketilmedir.

Kuru meyveler:

Kuru meyveler yüksek bir miktarda kalsiyum deposudur. Ara öğünlerde süt ile beraber tüketildiğinde boy uzamasına yardımcı olacaktır.

Soya:

Bitkisel gıdalar içerisinde en fazla proteine sahiptir. İçindeki saf protein kemikleri geliştirir ve doku kütlesini arttırır.