Merhabalar,

Yumurta akı ve pudra şekerinden yapılan bir köpük kurabiye türüdür.

Fransızcası '' BAİSER'' olup,anlamı öpücüktür.

İsviçre ve Fransa da '' MERİNGUE''olarak da bilinir.Bazı illerimizde ya BEZE yada Mereng adı ile anılır.

Dışı kabuk içi yumuşak ve ağızda dağılan lezzetiyle sıkça tercih edilen kurabiye çeşididir.Ve hatta mini boylarda yapılan bezeler bazı pastaların üzerlerini süslemekte de kullanılmaktadır.

Her ne kadar malzemesini azlığı ve yapılışını kolaylığı görülse de fırın ısısına ve kıvam ölçülerine dikkat edilmediğinde istenilen sonuç elde edilemez.

Vereceğim tarif de yarısı sade yarısı kakaolu olarak hazırlanabilir.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

3 adet büyük boy yumurta akı

100 gr pudra şekeri

1 yemek kaşığı mısır nişastası

4-5 damla limon suyu

1 fiske tuz

YARISINA:1 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI:

Yumurta aklarını mikser kabınıza alarak 2-3 dakika düşük devirde ,tuz ilavesiyle yüksek devirde çırpmaya başlayın.

Yumurta akları yoğunlaşmaya başladığında kaşık kaşık pudra şekerini ekleyerek çırpmaya devam edin.

Bu arada limon damlalarını ekleyin

Parlak,yoğun,pütürsüz kar halini alınca bezeniz olmuştur.

Ve hatta mikser kabınızı ters çevirdiğiniz de beze hamuru akmıyorsa olmuştur.

Çırpmayı bırakın ve nişastayı ekleyerek bir spatula ile aşağıdan yukarıya çevirerek nişastayı yedirin.

İki eşit kaseye ayırın ve birine kakaoyu ekleyerek karıştırın.

Fırınınızı 100 derece de ısıtmaya başlayın.

Beze hamurlarını kreme sıkma torbalarına yerleştirin.

Fırın tepsilerine yağlı kağıt sererek beze hamurunu istediğiniz büyüklükte ve aralıklı olarak tepsiye sıkarak yerleştirin.

Isıtılmış fırında 60 dakika pişirin.

Fırını kapattığınız zaman ,fırının kapağının arasına bir tahta kaşık yerleştirin ve soğumaya bırakın.

Tamamen soğuduktan sonra servis tabaklarına yerleştirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...