​MALZEMELER:
500 gr kuzu kıyma yada dana döş tek çekim orta yağlı kıyma
100 gr çekilmiş kuyruk yağ
4-5 diş sarımsak
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
(isteğe göre) tuz,karabiber,kırmızı biber

DOMATES SOS:
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 su bardağı su

LAVAŞ :
1 paket instant maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
tuz

LAVAŞ YAPIMI:
Hamur yoğurma kabına mayayı alın,şekeri ekleyin.Az su (üstünü örtecek kadar)mayalandırın.
Kabaran mayaya suyu ve tuz ekleyin.Unu ilave ederek,kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.Hamurun üzerini streç'le kapatın ve 1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamurdan bezeler yapın,unlanmış tezgahta yemek kabağı büyüklüğünde açın.Teflon tavada yumuşak pişirin.

BEYTİNİN YAPILIŞI:
Kıyma,kuyruk yağ,çok ince doğranmış maydanoz,dövülmüş sarımsak,tuz ve baharatlarını ekleyerek iyice yoğurun.(ara ara elinizi ıslatın)
Eti buzdolabında 1/2 saat dinlendirin.
Tahta şişlere (enli şişler)elinizle bastırarak yerleştirin.Fırının ızgara kısmında yada döküm tavada beytilerinizi kızartın.
Lavaş'ların içine beytileri yerleştirin ve rulo sarın.İki parmak kalınlığında kesin.Ve servis tabağına dizin.Orta kısmına yoğurt yada bulgur pilavı ile servis yapabilirsiniz.

DOMATES SOS:
Salça,zeytinyağ ve suyu küçük bir tavada karıştırın.Kısık ateşte 10 dakika kaynatın.
Beyti kebebınızın üzerine salça sosu gezdirin.
Evinizde afiyetle yiyebileceğiniz Beyti Kebabınız hazır..
Afiyet olsun..