MALZEMELER:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
150 ml. sıvıyağ
1,5 su bardağı yoğurt
100 gr bitter çikolata
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
350 gr un
ÜZERİ İÇİN;
1 paket krem şanti
Çikolata rendesi
YAPILIŞI:
Yumurtaları mikser kabına alarak 2 dak.çırpın ve azar azar şekeri ekleyerek şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Bu arada çikolatayı ben-mari usulü eriterek karışıma ilave edin. Sıvıyağ ve yoğurdu sırayla ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Sıvı karışıma çırpmaya devam ederek yavaş yavaş ekleyin.
Muffin kalıplarınıza eşit olarak paylaştırın. Kalıbı mutfak tezgahına üç kez vurarak içindeki havanın çıkmasını sağlayın.
175 derece de ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Cup cakeleriniz pişerken krem şantiyi hazırlıyabilirsiniz.
Krem şanti poşetini bir kaseye boşaltın ve soğuk süt ekleyerek mikserle çırpmaya başlayın koyu bir kıvam alınca şantinizi buzdolabına kaldırın.
Cup cakeler pişip soğuduktan sonra krema torbasına alacağınız şanti ile üzerlerine şekil vererek yerleştirin. Çikolatayı rende yaparak krem şantinin üzerine serpin.
Afiyet olsun.