Türk Mutfağında bir ekmek türü olan ''BAZLAMA'' günümüzde hali hazırda Anadolunun bir çok yöresinde sıkça yapılan bir hamur işi çeşididir.

Genellikle ekmek niyetine yapılır. Bir çok ev kendi bahçelerinde bulunan tandır fırınlarda pişirirler. Bazen de farklı malzemelerle de yapılabilen BAZLAMA büyük şehirler de ara katına peynir, salam, sucuk gibi malzemeler eklenerek tost niyetine de yapılır.

Çalışan bayanlarımıza kolaylık sunan bu lezzetli hamur işi kısa sürede ister çocuklar için isterse günlük övün olarak, damak zevkinize uygun yiyecekler ilavesiyle nefis bir yiyeceğe dönüşür.

Bizlerde bugün bazlamayı pizzaya dönüştürdük. Çok kısa sürede yanında ikram edeceğiniz ayran ilavesiyle bir övünü bu şekilde hazırlıyabilirsiniz.

Mantar tercih etmeyenler onun yerine farklı bir malzeme kullanabilir.

Haydi buyurun...


MALZEMELER:

1 büyük boy bazlama

100 gr mantar

2 diş sarımsak,

1 adet domates

4 adet sivri biber

1,5 yemek kaşığı domates püresi

2 yemek kaşığı zeytinyağ

150 gr dil peyniri

50 gr kaşar peyniri rendesi

Kekik

YAPILIŞI:

Bazlamayı enlemesine ortadan iki parçaya keserek ayırın.

Domates püresi ,ezilmiş sarımsaklar ve zeytinyağını bir kasede karıştırarak bazlamalara sürün.

Mantarları yıkamadan üst kabuk kısımlarını ayıklıyarak halka halka doğrayın.

Domatesin kabuklarını soyarak ortadan ikiye kesin ve ince olarak yarım ay şeklinde doğrayın.

Sivri biberleri üç parça halinde kesin.

Domates püresi karışımı sürdüğünüz bazlamaların üzerine önce mantarları,dil peynirini, biberleri, domates dilimlerini yerleştirin.

En son kaşar peyniri rendesini serperek 190 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Eğer taze kekik varsa pizzanız piştikten sonra, ince doğrayarak üzerine serpin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle.