MALZEMELER:

3 adet orta büyüklükte ayva

1 kalıp lohusa şekeri

1 yemek kaşığı ayvanın çekirdekleri

3 su bardağı toz şeker

5 su bardağı su

4 adet karanfil

ÜZERİNE:

1 çorba kasesi iri çekilmiş ceviz

1 çorba kasesi kaymak

YAPILIŞI:

Genişçe bir kaseye limonlu su hazırlayarak ayvaları soymaya başlayın. Ayvaların kararmamaları için kabuklarını soymadan önce ortadan iki parçaya ayırın ve iç çekirdekli kısmını kabak oyacağı ile çıkarın. Bu arada çekirdeklerini de ayırın.(1 yemek kaşığı kadar çekirdeği tatlı pişerken içine atacağız.)

Daha sonra kabuklarını soyarak limonlu suya bırakın.

Büyük bir tencereye 2 su bardağı su ile lohusa şekerini alarak orta ateşe alın. Ve lohusa şekerini eritin. Lohusa şekeri eriyince, toz şekerini, ayvanın çekirdeklerini ve kalan 3 su bardağı suyu da ekleyerek kaynatın.

Şerbet kaynamaya başlayınca ayvaları üst üste gelmeyecek şekilde şerbetin içine yerleştirin. Ara ara ayvaları ters yüz edin ve yumuşamaya başlayınca karanfilleri ilave ederek 5 dakika da karanfillerle birlikte kaynatın. Bu arada şerbetiniz jöle kıvamını alacaktır. Ateşten indirdikten sonra şerbetin içinde soğumaya bırakın ve şerbetini ayvaların üzerinde gezdirin.

Servis tabağına alacağınız ayvaların orta kısımlarına önce cevizi sonra kaymağını yerleştirerek ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.