MALZEMELER:

8 adet orta boy patates 2 adet kırmızı havuç 5 dal taze soğan 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 10 adet tere 10 yaprak taze nane 2 adet limonun suyu 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağ 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 tatlı kaşığı tuz

ÜST KISIM : 1 kutu konserve mısır 1/2 paket cips

Yapılışı

Patatesleri haşlayın soyun ve rendeleyin.Zeytinyağının 1 kaşığını ayırın ve patatese ekleyin.Tuzunu ekleyerek karıştırın.Bir parçası biraz fazla olmak kaydıyla 3 parçaya ayırın. Cam yuvarlak bir kaseyi streç film ile kaplayın ve fazlaca ayırdığınız patates ile alt ve yanlarını kaplayın.(çanağın şeklini alacak şekilde) Havuçları rendeleyin.Taze soğan ve diğer yeşillikleri ince doğrayın. Ayırdığınız diğer 2 parça patatesin birine rende havucu ,diğerine yeşilliklerin bir kısmını (1 çorba kasesi üzerini ve yanlarını süslemek için ayırın) ekleyerek karıştırın.Ayırdığınız zeytinyağını ikisine bölüştürün.Tuzlarını tadarak ekleyin iyice karıştırın. Kaseye yerleştirdiğiniz patatesin üzerine havuçlu karışımı üzerine yeşillikli karışımı iki kat olarak yerleştirin. (iki kat havuçlu iki kat yeşillikli olacak şekilde) Yanlara doğru çıkardığımız patates ile üzerini kapatın ve streçle örtün. Buzdolabında en az 2 saat bekletin. Servis tabağına ters çevirerek yerleştirin.Yanlara ve üst kısmın 2 parmak kalınlığında olacak kısmına yeşillikleri elinizle bastırarak yerleştirin.En alt kısma da cipsleri dizin.Ayçiçek şeklindeki patates salatanız hazır.İsterseniz bir mini domates ile uç uç böceği yaparak süsleyebilirsiniz.Salatanızı dilimliyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.