Anne gibi yar olabilir mi? Koşulsuz, katıksız her daim sevgisiyle, varlığıyla yanınızda ve sizin için her fedakarlığı, zorluğu göğüslemeye hazır ve nazır olan. Sizin için duasını eksik etmeyen, gönlündeki sevgisini içi titreyerek ömür boyu sürdüren. Size can veren, gece yarıları sizin için en tatlı yerinde uykusunu bölen ve şefkatini, sevgisini üzerinizden bir an bile esirgemeyen. Ailesini, eşini, yavrularını her şeyin üzerinde tutan ve gücünü onların varlığından, sağlığından ,iyiliğinden alan… Tabii ki olamaz! O yüzden annelik mucizedir, mucizenin ta kendisidir! Anne olan bir kadın dünyanın en güçlü, en üretken ve en becerikli kişisi olur bir anda! Dünyalar güzeli o bebek 9 ay canınızdan can, kanınızdan kan olur, sizden beslenir, sonra dünyaya sayenizde gelir ve bu kez de kimsenin bırakın taklit etmeyi, yanından bile geçmeyi başaramadığı anne sütünü alır. Mucizevi süt üretimi devam eder ve bebeğiniz sadece anne sütüyle doyar, büyür ve gelişir.

Bir annenin doğumdan sonra bebeğini ilk kucağına aldığı anlar nasıl tarif edilebilir bilmiyorum ama öylesine bir mutluluk ki o, hormonların, duyguların tavan yaptığı ve başka hiçbir dünya nimetiyle kıyaslanamayacağı bir gerçek! Gıdım gıdım, binbir emekle, her gün bir arpa boyu büyüyen bebeğinin önce çocukluğa sonra ergenliğe ve ardından gençliğe geçişi. Eğitiminde, özel yaşamında, sosyal hayatında en büyük gücünü çekirdek ailesinden ve aile büyüklerinden alması.

Tüm bu döngü öylesine kutsanmış, öylesine değerli ki… Bu hayatın size sunup sunabileceği en anlamlı ve en özel hediye! Sürekli bir gelişim ve neredeyse her gün sizi şaşırtan yeni yetenekler süreci. İlk banyosu, göbek bağının düşmesi, sizi seçip gülümsemesi, katı gıdaya geçişi, ilk dişinin çıkması, emeklemesi, ilk kelimeleri, danslar, şarkılar, oyunlar, size kollarını açıp gelmesi, saçının uzaması, yürümesi, koşması derkeeeenn anaokuluna, ilkokula sonra ortaokula, liseye başlaması,
mezuniyeti, üniversiteyi kazanması ve mezuniyeti, iş hayatına atılması, aile kurması, torun sahibi olmanız, düşündüğünüzde hayatınızda sahnelenen en anlamlı, en güzel film. Hele bir de çocuklarınız başarılı ve mutluysa sizden keyiflisi olabilir mi?
Yaradan bana 2 kez anne olma şansını tattırdı. Başarılarıyla bizi daha şimdiden gururlandıran harika bir oğlum ve geçen yıl ailemize katılışıyla mutluluğumuzu perçinleyen dünyalar tatlısı bir kızım var. Her daim yanımızda gerçek bir aile babası, hayat arkadaşım var. Bizleri yetiştiren ailelerimiz ve onların üzerimizden eksik etmediği duaları var. Bizleri ve yavrularımızı sevgiyle kucaklayan, sarıp sarmalayan arkadaşlarımız, dostlarımız, akrabalarımız var. Evet bu Pazar anneler günü! Anneciğim ve eşimin anneciği başta olmak üzere arkadaşlarımın, onların güzel annelerinin, aile büyüklerimin, öğretmenlerimin, öğrencilerimin annelerinin ve tüm annelerin anneler gününü kutluyorum ve bu kutsal duyguyu bize tatırdığı için Yaradana sonsuz şükür duygularımı sunuyorum. İyi ki anneyim! Ha bir de unutmadan ekleyeyim, çiçeği burnunda taze halayım. Hayat sizlere de dilediğiniz tüm mutlulukları tattırsın. Sevgilerimle…