Merhabalar,
Mutfaklarımız da uzun yıllardır sevilerek yapılıp ikram edilen Alman Pastası,adından da anlaşıldığı gibi Avrupadan bizlere gelmekte..
Hamuru aslında ekmek hamuru ile yapılsa da biz çoğunlukla kek hamuru kıvamında hazırlıyarak ara katına krema sürüyoruz ve üzerini pudra şekeri ile süslüyoruz.
Bugün ki tarifimiz de denenmiş ve beğenilmiş bir tarif olduğu için sizlerle bu şekilde paylaşacağım. Tek porsiyonluk olarak hazırladıklarımızı genellikle mayalı hamur ile yapmaktayız.
Şimdi gelelim tarifimize; hepinize şimdiden kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
• 4 adet yumurta
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 1 çay fincanı sıvıyağ (120ml.)
• 1 çay fincanı ılık su
• 1 paket kabartma tozu
• 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
• 1/2 limonun suyu
• 3 su bardağı un
ARA KREMASI:
• 3 su bardağı süt
• 2,5 yemek kaşığı un
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 adet yumurta sarısı
• 50 gr tereyağ
ÜZERİNE:
•  Pudra şekeri

YAPILIŞI:
Yumurtalar ve toz şekerini mikser kabınıza alarak çırpmaya başlayın.
Şeker tamamen  eriyip yumurtalarla birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Sıvıyağ ve suyunu ekleyin.
Un, kabartma tozunu eleyin.
Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve un kabartma tozu karışımını ekleyerek karıştırın.
26 cm çapındaki yuvarlak kek kalıbını yağlayın ve unlayın.
Hamuru boşaltarak 175 derece de ısıtılmış fırında pişirin.
Kürdan kontrolü yaparak fırından çıkarın ve soğutun.
Kekiniz soğurken kremayı hazırlıyabilirsiniz.
Bir tencereye tereyağ hariç bütün malzemeleri alarak el çırpıcısı ile güzelce çırpın.
Orta ateşte karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Ateşten indirdikten sonra tereyağ ekleyerek tekrar çırpın ve soğutun.
Tamamen soğuyan keki tam ortadan ikiye keserek ayırın.
Hazırladığınız soğuyan kremayı ara kata sürün ve diğer katı üzerine kapatın.
Üzerine pudra şekeri serpin.
Hepinize afiyet olsun.
Sevgiyle..