Sevgili Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar; 

"7. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Yarışma Jüri Başkanlığını usta oyuncu Hülya KOÇYİĞİT üstleniyor."

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok ses getiren 1998 yapımı ‘American History X / Geçmişin Gölgesinde’ filminin yönetmeni Tony Kaye, filmin yapımcısı John Morrissey’le birlikte verecekleri masterclass için Malatya’ya geliyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Malatya Film Platformu; yapım atölyeleri, söyleşiler, paneller ve masterclass etkinlikleriyle, dünyanın çeşitli yerlerinden gelecek yapımcı ve yönetmenlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İlk kez gerçekleşecek platform, dünyada olduğu kadar ülkemizde de ses getiren 1998 yapımı “American History X / Geçmişin Gölgesinde” filminin yönetmeni Tony Kaye’yi ağırlayacak. Ünlü İngiliz yönetmen platform kapsamında 12 Kasım’da ‘American History X’ filminin yapımcısı John Morrissey ile birlikte deneyimlerini paylaşacak.

İran sinemasının büyük ustalarından Rakhshan Banietemad, 7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin kapanış töreninde Onur Ödülü almak üzere Malatya’ya geliyor. Banietemad, Mavi Yaşmaklı filminin ardından başrol oyuncusu, festivalin jüri üyesi Fatemeh Motamed Arya ile birlikte, Yrd. Doç. Dr. Sabire Soytok’un modere edeceği bir söyleşi yapacak. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 9-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek 7. Malatya Uluslararası Film Festivali, kapanış töreninde, İran sinemasının büyük ustalarından Rakhshan Banietemad’a Onur Ödülü takdim edecek. Adı Farsça parlak anlamına gelen Rakhshan Banietemad, dünya çapında takdir edilen özgün film dili, kadın meselelerine duyarlılığı ve toplumsal eleştirideki cesaretiyle İran sinemasında genç meslektaşlarına yol gösteren bir ışık işlevi üstleniyor. 

Banietemad, 15 Kasım’da en sevilen filmlerinden Rusari Abi / Mavi Yaşmaklı’nın gösteriminin ardından Yeşil Sineması’nda Malatyalı sinemaseverlerle buluşacak. Bu filmleuluslararası alanda üne kavuşan ve yönetmenin Gilane adlı filmine adını veren karakteri de canlandıran ünlü oyuncu, festivalin jüri üyesi Fatemeh Motemed Aria’nın da katılacağı söyleşinin moderasyonunu İran sineması uzmanı, Yrd. Doç. Dr. Sabire Soytok üstlenecek.

Malatya Belediye Başkanı ve 7. Malatya Uluslararası Film Festivali Başkanı Ahmet Çakır ise festivalin Malatya’da gelecek vaad eden, ilk günden beri gelişen ve var olan kültürü geleceğe taşıyan bir festival olduğunu ifade etti. “Bizim temel görevimiz destek olmak” diyen Çakır, festivali ulusal ve uluslararası platformlarda daha da yükseltmek için destek ve katkılarının sürdüreceğini dile getirdi. 

Ülkemizin en önemli film festivallerinden biri olan ve bu yıl 7.’si düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali Direktörü Suat Köçer ise bu yıl festival olarak başlattıkları yeniliklerden ve program içeriğinden bahsetti.  

FESTİVAL ONUR ÖDÜLLERİ 

7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin festival direktörü Suat Köçer, geçtiğimiz yıl ertelenme sebebiyle sahiplerine verilemeyen Onur Ödülleri’ni bu yıl takdim etme kararı aldıklarını açıkladı. Bu yılki Festivalin onur ödülü sahipleri, rol aldığı pek çok önemli filmle hafızalara kazınan, usta oyuncu Halil Ergün ve seslendirdiği unutulmaz şarkılarla Yeşilçam’a ses katan Belkıs Özener. Diğer bir Onur Ödülünü ise duruşu ve filmleriyle Türk sinemasında kendine özgü bir yer edinen ve sinema yolculuğunda 40. yılını kutlayan usta yönetmen Mesut Uçakan’a verilecek.