Yazıma verdiğim başlık bir şiir kitabının adı. Merakaver, ilgi çekici değil mi! 2006 yılında İstanbul’da basılmış. Bir cd’si de var. Üçüncü sayfada kitap hakkında bilgiler diyerek şunlar belirtiliyor:
Yazarı İbrahim Güngör, Eser adı 66 artı bir, İçeriği (muhtevası, kapsadıkları) Şiirler, özlü sözler ve cd,Organizasyon (düzenleme) ESR Ajans, Resimlendirme Ayça Telgeren, cd kayıt ve tapaj Vural Şahin, Basıldığı yer Aydoğan matbaası-İstanbul, Basıldığı ay ve yıl Ağustos 2006, Kaçıncı basım İlk basım, Kaç adet basıldığı Beşbin Sayfa sayısı 132 Seri adı ve numarası Şiir kitabı 01 Dili ve ebadı Türkçe 14x21
Sonra ISBN’si ve diğer bilgiler. Oldukça ilgi çeken bir yenilik olarak gördüm. İçindekiler listesi. Yazar bir teşekkür ve sunum yazmış. Bu kitaptan söz etmemin asıl sebebi sayfa altlarına konulan sözlüktür.
Şimdi bu kelimeleri sıralayalım:
İtibar, loş, hasret, ima, kafiye, ahenk, çetrefelli, dara, mana, ortam, perişan, post, misafir, istisna, hayal, mahal, heyhat,şifa, aş, aymak, tebessüm, haz, tavsiye, emsal, mucize, abide, harika, mükemmel, zarafet, hikaye,zülüf, gamze,işve, nadide, mürüvvet, iftihar,muhatap, mücevher, asalet, sahte,iltifat, haşmet, kovamla (kofalma)körkütük, sarhoş,esrarlı,hasat, azık, mazeret,masum, marifet,katil, feryat, taciz,kin, it, hor görme, paklamak, tabii, muzdarip,hüzün, mezun, seyahat,pişmanlık, kabahat, kin, mahmur, hayal, şimşek, mutlak, mahsul, mekan, puslu, nezih, nefis, arzu, dellenmek, delilenmek, server, vefasız, sakin, alem, hak, kardelen,destan, şikayet, huzur, barut,safiyet, nefret, afiyet, lakin, ısrar, hain, fitne, tekrar, vuslat, namus, kabus, zerre, hançer, sala, riya, vefa, davet, cömert, sır, çırağan,safiyet, teslimiyet, rakım, dingin, azgın, densiz, isyan, hayat, seviye, hata, sanmak, çul, encam, odak, nöbet, tören, töre, çiğ, lütuf, kadir,idrak, şükür,saf, red, hüda, sabit, seyretmek, kafes,  tavır, esir, mümkün, safa, vefa, habbe, zerre, mekan, adem, sırt, telaş, secde, latif, sohbet, dem, kelime, haykırış, zemin, felaket, döllenmek, hediye, kelam, hayret, mazeret, kasvet, muhabbet, zuhur, tecelli, mahzur, daim, sahil, türbe, mevcut, camekan, zahir, asıl, esaret, nice, ecel, canan, soluk, teşhir, has, hemhal, her hal, aşikar, esas, seyir, feraset, hüner, nedret, ahiret, hain, cemiyet, yeğlemek, kudret, özümsemek, kader, nur, makbul, nasipsiz, uslanma, gocunma, sultan, merkez, had, şeytan, haset, deva, kasıt, cevap, gayri, itiraz, havale, rab, sükunet, misal, kazanç, zarar, isyan, mesul.
Kitapta 260 kelimelik bir sözlük yer alıyor. Daha uydurma kelimeler ve firenkçe kelimeler de sözlükte verilmiş. Bu haliyle bile çok faydalı bir kitap. Yazar kitabına neden bu adı koyduğunu ise şöyle anlatıyor:
‘İlk defa 66 yaşım sonrasında şiir yazdım…..Şiirlerimi yazdığım 2005 yılı benim 66 yaşımı bitirip artı biri yaşadığım yıldı. Kitapta 66 adet şiirim var. Kitap 66 yaprak.İlk şiir benim değil. Bu anlamda 66 artı bir diye değerlendirmek mümkün.’
Yazar ya da şair Kitabın ilgi çekici yönünü şöyle açıklıyor:
Belki de Türkiye’de ilk defa şiir adedi kadar özlü sözün birlikte yayınlandığı ilk şiir kitabı olma özelliğini taşıyor kitabımız.’
Artık bu kitaptan bir şiir seçelim.
‘Paraları var insanların, varlıkları var
Arsaları villaları itibarları, iş hanları var
Benim şiirlerim var.
Şiirlerim can kavanozum
İçinde duygularım, sevdiklerim
Nazik, duyarlı, zarif misafrilerim
Onlar çabuk alınırlar,  kırılırlar’

Bir başka şiirden mısralar:
‘Balıkta kılçık, pul, kuyruk
Her biri başına buyruk’
 ‘Bir şiirdir yaşamak
Kimi kafiyeli, kimi ahenkli
Bazen de çetrefilli
Dertli mi dertli’

‘Su varsa bil orada
Nem de vardır havada
Su sevgidir öğrendik
Nem tebessüm sevindik
Uzak durma sevgiden
İlgi kesme çevrenden
Donarsa su soğuktan
Taştan fazla yaralar’
İbrahim Güngör’ün 66 yaşından sonra yazmaya başladığı şiirlerinin vecizelerinin, hayat tecrübesinin, imbiğinden süzülenlerin yer aldığı bu kitabı hem çok faydalı hem çok ilginç buldum.
Değerli tecrübe imbiğinin 66 artı 2 ve 3 ve 4 adlı eserlerini bekliyorum.