Müzik Dünyası
 


GAMZE AKIN’DAN “RUHUM YOK”

Yaktım” şarkısı ile müzik piyasasına merhaba diyen Gamze Akın. Ekim ayında çıkardığı “İsyan Bayrağı” Şarkısından sonra “Yalnızlık Sandalı” adlı şarkısını Aralık ayında sizlerle buluşturmuştu.

Söz ve müziği kendisine ait olan yeni şarkısı “Ruhum Yok” ile Gamze Akın müzikseverlerin bir kez daha karşısına çıkıyor. Söz-Müzik: Gamze Akın Aranje: Onur Çetin Müzik Direktörü: Murat Gürkan (Volistanbul)/Hüseyin Özevlat


Rabia Akatay’dan Nasıl Bir Aşk

97’ Samsun doğumlu RABİA AKATAY küçük yaşlardan beri müziğe meraklı. Ablasının Devlet Sanatçısı olması sebebiyle ev dahil her ortamının müzikle iç içe bir ortamda geçti. Akdeniz Üniversitesi Turizm Bölümü Dünya Mutfağı alanından mezun olan Rabia Akatay Antalya’da yaşıyor. Sözü ve müziği Alp Civan Yörük’e düzenlemesi Uğur Balcı’ya ait “Nasıl Bir Aşk” ‘ın Klip yönetmeni ise Emrah Özbilen oldu. Maslakta bir stüdyoda çekilen klipte Rabia Akatay’a 4 dansçı eşlik etti. 12 saat süren klipte Rabia 5 kostüm değiştirdi. Her sahnesi için ayrı dekorlar kurulan setten rengarenk bir klip çıktı. “Nasıl Bir Aşk” DMC etiketi ile tüm dijital platformlardaki yerini aldı.


 

ÖZGE ŞAFAK’TAN “GEÇMİŞİ ARALADIM”

Bilal Sonses’in Yıldız Tilbe ile beraber okumak istediği şarkı Özge şafak’ a nasip oldu… Özge Şafak'ın yeni teklisi "Geçmişi Araladım" yayında! Sözü müziği ve düzenlemesi Bilal Sonses’e ait Geçmişi Araladım şarkısına Bilal birde vokal yapınca harika bir proje ortaya çıktı. Cher Hotel İstanbul ‘da çekilen klibin yönetmenliğini Murad Küçük’ün üstlendi. Sipan Babur Production etiketi ve Sony Music Türkiye işbirliği ile tüm dijital platformlarda ve Sipan Babur Productions Youtube kanalında sizlerle!


 


Ebru POLAT - Anlat

Soda, Hava Çok Sıcak, 5 Karat ve Çıngıraklı şarkılarıyla izlenmeleri milyonları aşan Ebru Polat, yeni şarkısı “ANLAT” ile sevenleriyle buluşuyor. Sözleri kendisine, müziği Pınar Çubukçu’ya ait olan şarkının düzenlemesi ise Ozan Gülek’e ait. Ebru Polat, kendi yazdığı duygusal şarkısı “ANLAT” ile yine birçok kişinin hislerine tercüman olacak. “ANLAT” şarkısının klibin yönetmen koltuğunda Ferit Çetinkaya oturuyor. İstanbul Çengelköy’de, pandemi koşullarına uygun olarak gerçekleşen çekimlerde Ebru Polat’a nişanlısı Tolgahan Yıldız eşlik etti. Sıfırın altındaki sıcaklıklarda büyük özveriyle çekilen klipte Ebru Polat, donma tehlikesi ile yüz yüze geldi. Ebru Polat’ın “ANLAT” klibi, sanatçının youtube kanalı Ebru Polat TV’de ve tüm dijital platformlarda yayında!

Ebru POLAT – Anlat Söz: Ebru Polat Müzik: Pınar Çubukçu Düzenleme: Ozan Gülek


 

Sevda Özkaran’dan AŞK OLSUN!

Devlerin Aşkı” şarkısı ile 60 Milyon’dan fazla izlenen “Gidemem” “Dayan Yüreğim” “Haram Geceler” ve “Hani Bekleyecektin” şarkılarıyla büyük beğeni toplayan yorumcu Sevda ÖZKARAN yeni teklisi “AŞK OLSUN” ile listeleri sallamaya geliyor. Geçmişte ünlü virtüöz Selçuk TEKAY ile müzik yolculuğuna başlayan Sevda ÖZKARAN sahne aldığı KKTC, Azerbaycan ve birçok Avrupa ülkesinde ses getiren konserlere imza atmıştı. Sevda ÖZKARAN bu yazın iddialı şarkılarından biri olacak “AŞK OLSUN” için çektiği klibi ile de adından söz ettiriyor. Emrah Özbilen’in yönetmenliğine çekilen klipte Sevda ÖZKARAN oyunculuğuyla göz dolduruyor. “AŞK OLSUN” pandemi sürecinde bütün yalnız kalplerin ve hayata umutla bakmak isteyen kalplere bir ilaç gibi gelecek. “AŞK OLSUN” parçasının sözlerinde “Sen Bu Hikâyenin Neresindesin?” diye soran sanatçı, güçlü sözleri ve yorumu ile sevenlerin yüreğine dokunacak. Prodüktörlüğünü Kamuran Kayra’nın üstlendiği 2K Prodüksiyon etiketiyle yayınlanan “AŞK OLSUN” NetD youtube kanalında ve tüm dijital platformlarda yayında! Söz: Gökçe Sarsı Müzik: İsmet Taşçeşme Düzenleme: Suat Sakarya Prodüktör: Kamuran Kayra Şirket: 2K Prodüksiyon


 


Mehmet Fatih’ten Koleksiyon Niteliğinde Albüm “Ay Işığı”


İş dünyasındaki başarısını kültürel bir amaçla perçinlemek adına yola çıkan Mehmet Fatih, 16 seçkin eserden oluşan “Ay Işığı” albümünü müzikseverlerin beğenisine sundu.

Aranjesi, klip yönetmenliği ve orkestra şefliğini Volkan Gümüşlü'nün üstlendiği proje albümü, klip çekimi dahil yaklaşık 200 kişilik bir ekip eşliğinde, Maslak 42 Performans Sanatları Sahnesi'nde gerçekleşti.

Kadim toprakların dilden dile söylenen ezgileriyle çıktığı uzun soluklu kültür ve sanat yolculuğunun startını ''Ay Işığı'' adını taşıyan proje albüm ile veren Mehmet Fatih, bu çalışmanın başlangıç niteliği taşıdığını dile getirdi.

Yaklaşık bin yıldır yaşadığımız coğrafyanın en önemli kültür miraslarından biri olan türkülerimizi, genç kuşaklarla buluşturmak ideali ile yola çıktıklarını ifade eden Mehmet Fatih, bir yılda tamamlanan proje için geceli gündüzlü bir çaba sarf ettiklerinin ve gençler başta olmak üzere halkımızın Türk Müziği'ne olan ilgisini arttırmanın çok ayrıcalıklı ve özel bir amaç olduğunu belirtti.

Mezopotamya'nın tarihi izlerini barındıran türkülerinin yanı sıra 2 adet çok sevilen Arapça eserin de yer aldığı koleksiyon niteliğindeki albüm, Mehmet Fatih Youtube kanalı ve tüm dijital müzik platformlarında yerini aldı.


MEHMET FATİH “AY IŞIĞI”

01- Ay Işığında Söz: Zeynan Xelil Müzik: Hüseyinli Quenber

02- Süryani Söz ve Müzik: Bedri Ayseli

03- Evlerinin Önü Yonca Anonim

04- Yar Demedin Söz ve Müzik: Yavuz Top

05- Bahça Duvarından Aştım Söz: Neşet Ertaş Müzik: Muharrem Ertaş

06- Ağlama Yar Anonim

07- Ötme Bülbül Ötme Anonim

08- Al Fadimem Anonim

09- Yine Karlar Yağdı Söz: Mehmet İpek Müzik: Hamza Başyurt

10- Garip Bir Kuştu Gönlüm Anonim

11- Taşa Verdim Yanımı Anonim

12- Çay İçinde Adalar Anonim

13- Yüce Dağ Başında Yanar Bir Işık Anonim

14- Yoğurt Koydum Dolaba Anonim

15- Qadouka Al Meyyas (Ada Sahilleri) Anonim

16- Al Ein Mowaleyten (Saşkın) Anonim


 

Müzik Yönetmeni ve Düzenlemeler: Volkan Gümüşlü


 

''Ay Işığı'' Mehmet Fatih Youtube kanalında ve tüm dijital platformlarda yayında!


 

Kim Kimdir ?


 

Didem Demir

Didem Demir Kocaeli / Karamürsel’de doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından üniversite eğitimi için Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü tercih ederek buradan başarıyla mezun oldu. Ardından iş hayatındaki çalışmalarına başladı. Kurumsal alanda önemli kurum ve kuruluşlarda görev aldı. Büyük Kulüp’ün Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini üstlendi. Coca Cola ve Menkul Kıymetler Borsasında görev aldı.. Yaşam koçluğuna dair ilk eğitimlerini kendini iyileştirmek adına alan Didem Demir Judith Kravits ( Transformal Breath ) eğitimi aldı. Eğitim ardından kendindeki dönüşümü mucizevi olarak tanımlayan Didem Demir bu alana yönelerek bu alanda çalışmalarını sürdürdü. Birçok üst düzey yöneticiyi önemli isme yönetici danışmanlığı yaptı. Zihnin ve düşünce gücünün farkındalığı alanında daha çok kitle ve kuruma ulaşmak bu alanlardaki farkındalığı arttırmak adına bir çok etkinlik gerçekleştirdi seminerler verdi. Önemli şirketlerin çalışanlarına motivasyon koçluğu yaptı. Kültür Üniversitesi , Yeditepe Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesinde önemli eğitim faaliyetleri gerçekleştiren Didem Demir önümüzdeki güz döneminde Koç Üniversitesi , Sabancı Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesinde de eğitim çalışmalarına başlayacaktır. Didem Demir Pr Marka Yönetimi ve Ticari Emlak alanında da çalışmalar yapmaktadır. Didem Demir bu alandaki yeteneği , çalışkanlığı , kendine özgü yaşam koçluğu , Kişisel gelişim ve Halkla ilişkiler alanındaki birikimi , çok yönlülüğü gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Didem Demir gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.


 


Elif Tunç

Elif Tunç 1997’de İstanbul Ümraniye’de doğdu. Aslen Diyarbakırlıdır. İlköğrenim ve liseyi Diyarbakır’da tamamladı. Üniversite eğitimi için İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği Bölümünü tercih ederek buradan başarıyla mezun oldu. Çok küçük yaşlardan itibaren müziğin içinde yer alan Elif Tunç yetenekle başlayıp eğitimiyle de devam ettiği müzik kariyerinde çeşitli yarışmalara da katılmış buralarda da başarısını tescil ettirmiştir. Bugüne kadar Türkiye’nin farklı noktalarında sahne çalışmaları yapan Elif Tunç geniş repertuarı ile farklı tarzda pek çok şarkı ile müzikseverlerin büyük beğenisini kazanmıştır. Elif Tunç son olarak O Ses Türkiye yarışmasına da katılmış. Bu yarışmada da başarılı bir performans göstermiştir. Yaptığı işi çok sevdiğini ve bir ömür boyu müzikle içe içe olup müziğini dinleyenlere aktarabilmeyi en büyük hayali olarak ifade eden Elif Tunç eğitimini de aldığı Türk Halk Müziği eserlerinin yanı sıra son dönemde farklı tarzda şarkılarda seslendirmiştir. Yakın dönemde Elif Tunç’un Türk halk müziği eserleri yanında Sezen Aksu “Belalım” “Kaçak” cover çalışmaları da çok beğenilmiştir. Elif Tunç eğitimiyle de pekiştirdiği müzik yeteneği , kendine özgü yorumculuğu , çok yönlü birikimi , müzik sevgisi ve kültürü gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Elif Tunç tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.


 

Filiz Hayta

Filiz Hayta 01 Temmuz 1991 Tarihinde İzmir de doğdu.2011 yılında iş hayatına düğün fotoğrafçılığı ile başlamış ve başarılı işlere imza atmıştır. Yıllarca kendi yolunda ilerleyen ,hedefi sadece kendi çizgisinde ilerlemek olan ,çıkan engeller karşısında yılmadan yorulmadan azimle çalışıp, yıllardır hayalini kurduğu ve sevdiklerinin teşviği ile güzellik sektörüne adım atmıştır. Sayısız eğitimler alıp ,kendini kalıcı makyaj ve ipek kirpik de geliştirmeyi başarmıştır. Filiz Hayta Microblading, Eyeliner, Dipliner, Dudak renklendirme, İpek kirpik, Dermapen gibi işlemler gerçekleştirmektedir. Filiz Hayta’ya göre özellikle bu alanda uzman seçimine dikkat edilmesi gerekiyor. Filiz Hayta alanındaki yeteneği , çalışkanlığı gibi özelliklerinin yanı sıra uygulamadaki kendine özgü başarısı , hijyen dikkati , titizliği gibi özelliklerinin yanı sıra pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Filiz Hayta özellikle kalıcı makyaj ve ipek kirpik uygulamalarındaki başarısı ile öne çıkmaktadır.. Tüm bu nitelikleriyle Filiz Hayta gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.


Medya Dünyası

Seda Demir ile Zirve Yolunda

Başarılı ve güzel sunucu Seda Demir Beyaz Tv ekranlarında izleyici ile buluşuyor. Programda konukların zirveye doğru yolculuğu adım adım aktarılıyor. Birbirinden değerli konukların önce biyografileri aktarılırken ardından zirve yolculuğunun tanıklarıyla başarı hikayeleri her yönüyle izleyiciye aktarılıyor. Seda Demir kendine has sunuculuğu ile zirve yolunda hikayeleri izleyiciye yansıtıyor. Program tanıtım notunda şu ifadeler yer alıyor : “Siz onları Türkiye'nin zirvesinde tanıdınız! Peki ya öncesi? Hiç merak ettiniz mi zirveye çıkan yolda yaşananları? Zirveye ulaşmak emek ister, sabır ister, özveri ister. Kendilerini ülkelerine adayanların hikayesi "ZİRVE YOLUNDA" her cumartesi saat 13.00'te BEYAZ TV'de Sunucu: Seda DEMİR” Seda Demir ile Zirve Yolunda programını mutlaka izleyin!