Merhabalar: değerli okurlar. nasılsınız, iyisinizdir, inşallah,Rabbim, sağlık sıhhatler.versin. dünyada her insanın. kurduğu hayaller vardır bu hayallerde çok anılar maziler yatar sevgili okurlar.dünya hayatı nedir bilinmez ki ancak insanların bir alanını oluşturma çabası vardır ki dünya hayatında yaşanan bir sıkıtılar ayrılıklar hüzünler vardır bu gibi düşünceler. alanında hayallerinde gerçekleşmesi zordur insan isterse hayaller gerçekleşir,bir çok hafıza alanında  kalan anılar gözlerde canlanmaya, başlar,beyin algılamaları başlar ,  insanoğlu yalanlarla dolanlarla olan dünyada yaşmaya,devamında, süren  açık görsellerde, bir suyun çağlayışı kadar gözlerinden akıp er. geçer.gider, aslında dünya boş) bir rüya misali, savurur insanı gönül, ise, hatırlatan, bağlaçta ömür bahçesinin,meyveleri.alır,gider.durmaz. çağlar derinden, akar gider yılları savurur rüzgarlara,\ doğru insanoğlu bazen deli dolu sözlerle kendini avutur.kalan.sarkık.hayal dışarıda kalan son damlalar akabinde dünya, ekseni misali hayaller dağılır bir saman yolu misali gönül bade.i ömür penceresi açılıp giderken,(son demleri.gibi,kalkanları düşürüp geçip, giden son deryalar gibidir insan) 

 (kıymetli okurlar, öncelikle. sizlerin, alanında. seyreden bir çok hayalleriniz vardır, bunlardan biri tahmin edersek sevgi yada, ah bir zengin olsam dertlerim sıkıntılarım,her bir müşkülüm    ortadan,kalkar diye düşünenlerdeniz,desek inanırmısınız,belki bir hayallerim gerçeleşir,kurtulurum,düşünmüşünüzdür, hayat öyle bir alan,oluştururki,insanoğluna, yakışan en güzel bir alan hayallerin insanlara neler yaşattığı gecelerin düşlerinde  gezinen hayallerimiz.ile. boşalan yüzlerle karşılamak bazen duyguların denizlerin dalgası gibi savurur yerden yere hani bazen umutların tükendiği anlar da.sığınacak bir liman ararken dost alanın da her alanda olursa olsun keder dert tasası çıkınca ortaya  birden insan kendine sahip çıkamazlardan. biri oluveriyor.buda. onunla sınırlı değil.bir çok, seyreden.karışık, bir hayatın içinde buluveriyor.aslında.her insanın bir  isteği gerçekleşmesini, .insanoğlu bunu farkedemeyebilir.ki,hayallerin peşinde,kalan.dünyanın. enkseni.arasında küçücük, bir dünya içinde kaybolmuş anılar hayaller mazileri vardır ki gönül bahçesinde olan kardeşlerimizin ilgi alanında hayallerinde bir sevginin sevdanın kimi)  kimsesinin olmadığı bir dünya da yaşamak arzusunda, bulunmaktalar.

(evet kıymetli,okurlar.hayallerimiz bir zaman çerçevesinde ilerlemek.tarih boyu yazanlar, hayallerin peşinde, koşanlar, sanki, alanlarında bir amaç gösterir gibi.farklı alanların oluşturulması söz, konusu olan dünya çemberi.etik.göstergesidir.bunun yanında olan kişiler farkındalığında çok önemli..! tarihlerden biri olan M. \öcesi.bir düşünür şöyle demişti  benim olurdu.gerçek olsaydı bu şehir benim olurdu demiş.işte değerli okurlar hayaller  gerçek olsaydı her, insanın. dilekleri kabul olurdu  tabiki olmaz demiyoruz  mücizeleri. unutmamak lazım.hayaller gerçek anlamda bir aklımızda yeni hayaller.  oluşturmak acaba nasıl bir duygu olabilir. diye hiç dündünüz mü? kim,blir.hangi,düşler de  seyreder  zihnimiz.gönlümüz her zaman bir umutlardan yana hayattaki inşallah. bizlerde bu olmıcak hayallerin peşinden koşarak kapılmayalım hayal pereslik bir yana gönlümüz herzman güzellikten yana olmasını yüce mevla, tevziy, eylesin, inşallah.

(kıymetli. okurlar ömrümüzden her gün bir ömür giderken birde.hayatın acı tarafları vardır. birazda oraları hayal edelim. edelim. ki böyle bir dünyada nasıl  yaşıyoruz. sanki anılan korku sarar mı? içimizi diye merek ediyormuyuz. bazen hayaller korku yüksek andirelin,oluşturrlar buna rağmen hızlanmak ani panik ataklarda bulunmak, kendini kaybetmek. giibi bir çok  hallerle gelişen alanlarda insanın her haliyle bir anlık düşüncelere dalıp gitmesi,gözlerinden, bir damla yaş akarken göz yaşını silecek kimse olmayabilir. bu yanlızlık.insanı.uzak dalışlara götürebilir az  çok dünya da öyle düşünecek hayal edecek neler  var ki bilnmez.bakmak dünya günü: umutların adresi hayaller değildir umutlanmak bir şeyin insana fayda zavallımi?. tabiki vazmememliyiz.aslında.bir yol arayşı içinde kalan.yada şöyle düşünebiliriz,her alanda, kendimize sormalıyız zamanı vaktinde nelerle karşılaştık.diye sorarsak kendimize  şöyle, dolaylı alan oluşturmak. bizlerde hobi olacakmı, diye düşündüzmü?

(işte dediğimiz, oldu, gibilerinde bir hisse kapılıp gidenlerden olmuşumuzdur. hayat insana ne kazndırır ne kaybeder hayaller boştur sadece kuruntu dan  ibarettir. ancak bazı hayallerinde gerçekleştiği bir rivayate göre söyletilere göre insan çobanın biri,yarabbi her gece dua edermiş. ama bir türlü hayali gerçek olmasını yaratından istermiş. bir gün bu hayal gerçek olmuş. nasıl mı bakın nasıl olmuş zavallı çobanın.sürüsü çok azmış, sürü takviye edcek maddi gücü de oldukça zayıfmış,gece gündüz rabbine dua edermiş no olur ey rabbim sen yücelerin yücesisin.yalnız senden dileriz yalnız senin mücizelerin bizleri hoşnut eder  ey rabbim senki yeri göyü yaratansın herşeyinle alasın şu garip çoban kulunuda gör  rabbim diyrek dua edermiş ite o an  şöyle bir aradan zaman geçmiş yaklaşık 3 ay gibi bir çoban ağıla sürüsünü kontorol etmeye gitmiş gece saatler 2yi gösterriyormuş ki  garip çoban ağıla girdiğinde birde ne görsün.15)koyun varken bir anda 500 tane koyun eklenmişti çoban şaşırırmış defalarca  saymaktan yorulmuştu  aslında  çoban unutmuştu duasını yapmıştı hayalininin gerçek olacağıına kanaat  getirememşti.işte bu yüzden kıymet okurlar  bizleri yaratan yüce mevla  

mücizeleriyle dolu dur. unutmayın her duanın mutlaka karşılığı verilir lakin yürekten hamd.ederek  istenilirse mutlaka karşılığı verilir,yüce rabbimize ham dü senalar olsun.

Bu günlükte bu kadar diyelim bir başka değişik köşe yazımızda buluşmak üzere  sevgi ve saygılarla  yüce rabbimizin ihsanı bereketi  hamdü senası üzerinize olsun.

Allaha emanet olun sevgili,önce vatan okurları. İNceKalem. söz. yazarı, şair.