Kış aylarının bir başka sebzesi bugün konuğumuz..her sebzeyi mevsimin de tüketmeye çalışmamız gerekiyorsa eğer hem besleyici hemde lezzetli bir zeytinyağlı yemek hazırlıyalım.

Yerelmasının faydaları bir çok kişi tarafından bilinmez,patates gibi yer altında büyüyen yerelmasının bir çok faydası bulunmaktadır.

İçinde nişasta ve zararlı maddeler bulundurmayan ''yerelması'' sağlık açısından hiçbir zararı yoktur.Kan şekerini dengeler,kanser,kemik erimesi,şeker hastalığı riskini azaltır.,

Ana yurdu Amerika kıtasıdır.17.yüzyılda Avrupaya getirilmiş olan ''yerelması'',ülkemizde de bolca yetiştirilen bir bitkidir.

Hiç pişirmedim diyorsanız eğer bugün hep birlikte pişirelim ve faydalarından yararlanalım.

MALZEMELER:

750 gr yerelması

1 ad kuru soğan

2 ad orta boy havuç

1 kahve fincanı sızma zeytinyağ

4 kahve fincanı su

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı şeker

1/2 limon suyu

YAPILIŞI:

Yerelmalarını soyarak su dolu bir kase içerisine bırakın.

Ve küpler halinde doğrayın (çok küçük olmasın)

Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağ ile birlikte bir tencere içerisine alarak kavurmaya başlayın.

Havuçları halka doğrayın ve kavrulan soğanlara ekleyerek 5 dakika da birlikte kavurun.

Su da bekleyen yerelmalarının suyunu süzün ve ekleyin.

Limon suyu,tuz,şeker ve suyunu ilave ederek kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

Takribi 20 dakikada pişecektir.

Dağılmaması ve ezilmemesi için çok fazla karıştırmayın.

Yerelmasının en çok yakışanı kuru nanedir.

Servis tabağına aldığınız zeytinyağlı yerelmasının üzerine nane serperek soğumaya bırakın.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..