Herkese merhabalar,

Kış sebzelerinin içinde bizim sevdiklerimizin arasında yer alan bir zeytinyağlı yemek olan ''bakla''

sarımsaklı yoğurt yada taze sarımsak eşliğinde sofralar da yerini alsın.

  BAKLA'nın nerede yetiştiğine gelirsekte ülkemiz de neredeyse hemen her yerde yetiştirilir.

Ama taze bakla üretiminde Antalya,İçel,Aydın gibi Ege ve Akdeniz illeri öndedir.

  İnsanların beslenmesinde önemli bir yeri olan ''BAKLA'' içerdiği bitkisel proteinin zenginliği nedeniyle bir çok ülke de olduğu gibi ülkemizde de farklı şekillerde tüketilmektedir.

   B1,B2,B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça,

zengindir.Hazmı kolaylaştırır.Kanserle mücadele de etkili rol oynayan sebzeler arasında yer almaktadır. Kanser hücrelerinin oluşmasının önüne geçmekte ve kanserle mücadele de bağışıklık

sistemini güçlendirmektedir.

   Daha bir çok faydaları bulunan''BAKLA'yı mevsiminde çok sık sofralarımıza almamızda fayda vardır.Faydaları göz önünde bulundurulunca sanırım baklayı daha çok seveceksiniz.

    Şimdi gelelim tarifine;videosu da olan tarifimizi bir kez de buraya yazıyorum..

Hepinize kolaylıklar diliyorum..

  • MALZEMELER:
  • 500 gr taze bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı su
  • YAPILIŞI:
  • Baklaların kenar kısımlarını temizliyerek limonlu su içine bırakın.(kararmamaları için)
  • Kuru soğanı küçük doğrayın ve zeytinyağ ile kavurmaya başlayın.
  • Baklaları süzün ve ekleyin.
  • Tuzunu,şekerini,unu ekleyerek karıştırın.
  • Suyunu vererek kapağını kapatın ve kısık ateşte 30-40 dakika arası pişirin.
  • Servis tabağına aldıktan sonra üzerine ince doğranmış dereotu serpin.
  • Sarımsaklı yoğurt eşliğinde ikram edebilirsiniz.
  • Baklanın faydalarından faydalanmak için bu yemeği seçtiyseniz yoğurt ilavesiz yemelisiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..