MALZEMELER:

650-700gr soyulmuş ve küp kesilmiş kereviz (3 ad orta boy)

1 ad kuru soğan

1 ad havuç

1 ad büyük ayva

1 çay bardağı zeytinyağ

1 su bardağı portakal suyu

1/2 su bardağı su

1 yemek kaşığı şeker

1,5 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın.

Zeytinyağ ekleyerek kavurmaya başlayın.

Kereviz ve ayvaları bol limonlu su içinde ayıklayın.

kavrulan soğanlara julyen kesilmiş havuçları ekleyin.

Bu arada kerevizleri iri küpler halinde ayvaları verev olarak doğrayın.

Kereviz ve ayvaların suyunu süzerek kavrulan soğan ve havuçlara ekleyin.

Şekerini,tuzunu,portakal suyunu ve yarım bardak su ekleyerek karıştırın ve orta ateşte pişmeye bırakın.

Takribi 25 dakika da pişecektir.

Servis tabağına alın ve üzerine 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağ gezdirerek soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.