Yuvasız Kuşlar . kimsesi  olmayan bir mektup bir selam bir hayır dua  bekleyen yuvasız kıuşlar bir elin uzanması yalnız üşüyünce üstünü örtecek  birileri olmayan garip kuşlar misali kırık kanatları uçamaz yer yüzünde taş yastıklarda başını yaslayıp yatan bu yuvasız kuşlar. sivil toplumun önünde bir lokma ekmeğe bir tas sıcak çorbaya ihtiyaç duyan yuvasız kuşlar gibi gecelerin soğuk yüzünde yatakları kah. bir karton kağıt üzeri kah bir naylon eski bir çul veya battaniye. kış soğunun. fırtınası kaplar gür saçları. gözler altı çökmüş yüz allıkları sönmüş hayata tutunmaya mücadelesi vermektedirler. son demlerde. yaşamını sürdüren belki de bir gün gün yüzü görmeden hayattan öylece ayrılıp gideceklerdi. bu fani dünyanın lezzetlerinden faydalanmadan göçüp gidecekler... . bir bireylerdir bakımdan yoksun kalan muhtaçlık alanına giren insanların hayatını nasıl yaşadıkları nerelerde kaldıkları.bunu hepimiz.bilmekteyiz.bizim yaşamımız farklı alanlarda seyretmektediDeminde bahsi geçtiği gibi hayat başka birilerine kolay değildir.hayatta herşey bir anda kararan bir dünya arayış içerisinde kalan insanların.bu alanda gören vicdanların kabardığı bir bir dünyadayız. belki hayatta zevk sefa içerisinde seyreden yaşam bilenlerin tablosuna.bakılınca ince ince soğuklar işler içine insanın dışarıda gezerken söz temsili gerçek bir yaşamda  onlarda yuvasızlar kuşlar gibi. seyreden insanlar da var bilseniz. bilenleriniz vardır. böyle gerçek yaşanan tablolar görmüşünüzdür. illaki.bu durumlar menfi hale getirilmiştir. bu nedenle bir dünya da olağan görüntüler. doğurmaktadır. Sevgili.önce Vatan okurları İNceKalem Bir gün yolda yürürken rastlarsınız.dünya.da. herşeyin imtihandır.hadi. diyelim. derken bir düşünmek gerekir. kör olmamak lazım bu tablolar resimlerinde çok kolay değil. bu çerçeve içerisinde seyredince halen hazırda. bulunan bir çok insanların bu tabloları hayatın yaslı günleri  yaşayan son baharın kışında soğuk rüzgarların. son vuruşunda. sızlatan çok acı veren. bir kılıcın keskin tarafı gibi vurunca düşüren.boynu  vuran bir darbe misali kaybolup giderler. şehirden hayattan kopan. solmuş yapraklar gibi, yere  savrulan ince.ince.dalların kırılan kökleri misali.

Sevgili. Önce Vatan okurları.İNceKalem.

Sevgili önce Vatan. okurları.Bu.günkü köşe yazımızda yuvasız kuşlar.adlı konuyu. işledik. siz değerli okurlar. bilirsinizki hayatta herşey. bilinen.dir. sıkça ratladığımız kimsesiz yalnız yakınları ve ailesinden uzak kalmış hayatın sillesini yemiş. bir yerlerde kalmış.uzun yıllar.hasretlik çekmiş. yıllarca.sokaklarda. yaşamış. zaman zaman da yakınları tarafından terk edilmiş. dışlanmış toplumda yer edinemmemiş insanlar var. sevgili. okurlar.unutmayalım. ki hayat insanlara bir imtihandır. bunu hepimiz bilmekteyiz. fakat dünya da herşey bizler için. önem taşıyan bir tablodur. bunların akabinde yaşanan var olmuş hayatın darbeleri insanı dünyada bir yerlere sürükler götürür bu insanlarda böyle bir alanda solan yapraklar.  gibi. savrulmuş  sürüklenmiş giden Sevgili önce vatan okurları misali sert rüzgarlarda sürüklenirler. yuvasız kuşlar. öyle mahsun yüzler. vardır siz sevgili okurlar bana bile çokça rastlanmış günlerden biriydi çok soğuk bir kış günüydü arabayla dolaşırken bir yanda   hatıralar da kalan mazilerde yankılanan. bir dalın kırılan kökleri misali.rügarlara sürüklenip giderler. Bilmemiz. gereken şudur. insan kendini yalnız hissetmez. ilgisiz hisseder huzursuz mutsuz. hisseder. bunun hasreti derin üzüntüler.

Değerli sevgili....... önce Vatan. okurları

.bir,kıymetli  güzel,insanlar.sevgili okurlar yuvasız kuşlar. demek bu gibi tablolar görmekteyiz. muamma olmada bu insanların devlet tarafından bulunup muhafaza altına alındıklarıda aşikar. Merhabalar sevgili önce vatan okurları. sözler bizden takdirler. sizden.diyerek söze başlayalım. Son yıllarda bizlerin bir çok talihsiz yaşama kimsesiz sürdüren vatandaşlarımız. var. bunları az çok tanıyoruz görüyoruz ve vicdan   duymaktayız. bu günkü da yazımız da bu konudan bahsi alınacak bir tabloyu anlatacağız. merhamet duygusu içeren bir hal almaktayız bunu hepimiz bilmekteyiz. bu.durum.bilenelerin yaşıttan tarafları olsada.dünyada tek bir yaşam dır aslen nedir bunları bu hale getiren diye sorgulansa bir çok soru işareti bulunur.hayat onlar için gemi gibidir onlarda misafir veya yolcu dur. gemi hangi limanda durursa orda tık eder.işte bu insanların yıllar boyunca yaşamlarını süreceklerdir.aslında onlar gelecekte de hayatın biraz olsa da kendilerini tanımlarlar bu insanların kendi yaşamları. yardımla geçinen ülkenin vatandaşlarııdırbu zaman da. yoksulluk var olan tablolarında  yer etmektedir.bir.dünya kurulu bir düzen misali hayatın son demlerini yaşayan kılıç misali keskin yaşamları.boyunca. böyle hayatlarını tirajeler içinde. seyretmektedirler.bu gibi yaşamların gelişimi insan sağlınıda tehlike atmakdadır..

Sevgili.okurlar........... İNceKalem.

bugünkü konumuz. köşe yazımız da yuvasız kuşlar misali sokaklarda  kalan insanların acizliği bakıma muhtaçlıkları alanında araştırmalarınsda gelen bilgilere göre türkiyrmizin nüfüsünun.% 67 sokaklarda  aç perişan engelli olmasa bile.ayakta gezen.bir çok.sınıflandırmalar karşısında  kalan onca yoksul fakir muhtaçlar var ilgili yardım kuruluş ve  vakıflardan kurumlardan. maddi destek talep eden çok.il de ilçe de fazla derece yoksul kesim varoş memleketlerden gelen büyükşehirde yerleşen kimileri iş aramakta kimileri yuva kurma mülk sahibi, olma kimi,leri. de sokalarda.kimsesiz kalmış hiçbir dayanağı bulunmayan. kriterlere sahip yaşlı güçsüz aciz kalamışlar.hayatın. Zor yaşam standarttını göğüsleyen.kesimler mevcuttur. sevgili okurlar.Unutmayalım Her yaşayan sivil toplum bireyi birer engelli adayıdır.

Saygılarımla bu haftadaki köşe yazımızın konusu Yuvasız Kuşlar.dı gelecek hafta başka bir konuda buluşmak üzere sevgili okurlar herkese sağlıklı ve mutlu ve neşeli, yaşamlar diler dertsiz kedersiz acısız sevgi ve hoşgörü ile  kalın esenlilkler dilerim.

Saygılarımla. ........ İNceKalem. Necat. Mehmet Kansu

STK İLÇE BAŞKANI. TÜMSAN İLÇE BAŞKANI. Gazeteci Yazar.